TRAVO

Uit FOSwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Travologo.jpg

De ploeg training en vorming of TRAVO staat binnen het pedagogisch FOS-kader in voor het aanbod en de inhoud van de cursussen. We proberen een vinger aan de pols te houden en zo goed mogelijk op jullie noden in te spelen. Daarom hechten we veel belang aan jullie input, evaluatie en feedback.

Je kan ons ook vinden op facebook

Inhoud

[bewerken] Cursussen

Inhoudtravo.jpg

Klik door op cursussen, daar kom je alles te weten over de TRAVO-producten en -aanbod. Info over de cursussen, inschrijvingsmodule en meer vind je op www.fosopenscouting.be

[bewerken] Structuur

Bannertravo.jpg
  • In de Ploeg zetelen alle leden en die komt tweemaandelijks samen om alle beslissingen te nemen. Momenteel tellen we 25 actieve leden (meestal instructeurs), maar we mikken op meer, want met 40 zouden we aan elke vraag kunnen voldoen.
  • Anderzijds is er het kernteam: de trainer (het hoofd van onze Ploeg) en zijn 4 assistenten staan in voor het dagelijks beleid en de praktische details zodat de rest van de Ploeg zich over hoofdzaken kan buigen. Zij komen maandelijks samen, afwisselend met het trainersteam en met de hele ploeg.

We scholen ons geregeld bij en we hebben jaarlijks drie ploegweekends (NTTT, National Training the Team). Daarop evalueren we ons aanbod, sturen we bij waar nodig, zorgen voor de nodige bijscholing, bekijken we het beleid op korte en lange termijn en bouwen we de groepssfeer verder uit.

Meer info over TRAVO: Over TRAVO!

Ga naar www.fosopenscouting.be en klik door naar vorming om ons hele programma te zien. Heb je zelf interesse om in TRAVO te komen. Laat iets weten aan travo@fos.be of spreek ons aan op een of ander vormingsmoment.

[bewerken] TRAVO-theek

In deze rubriek kan je allerlei materiaal vinden om je werking te ondersteunen. We kunnen als TRAVO hier enkel een zetje geven en hopen dat je andere horizonten gaat verkennen om het spel van scouting voor alle betrokken spelers aantrekkelijk en levendig te houden.

[bewerken] TRAVO-links

[bewerken] Maatschappij & Gedrag

Kansarmoede

Pesten

ADHD

[bewerken] Spelen & Creativiteit

New Games

Spelen

Knutselen

Grimeren

[bewerken] Spelfiche

Download hier je spelfiche: spelfiche.doc

[bewerken] Bibliotheek

[bewerken] FOS Open Scouting

De volledige inhoud van de FOS-infotheek zal hier spoedig te vinden zijn.

[bewerken] publicaties van Scouts en Gidsen Vlaanderen

https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/publicaties/virtueel-boekenrek

[bewerken] Chiro publicaties

http://www.debanier.be/chirouitgaven.html

[bewerken] Bron(nen)

Bron(nen):
  • Overgenomen van FOS Open Scouting - vorming, op 6 okt. 2008

[bewerken] Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Algemeen
Takken
Speldatabase
oude database
Hulpmiddelen