14e De Faunaten

Uit FOSwikiFaunaten.png
14 De Faunaten
Open Scouting Jette
Landscouts
09 team.png
14 voetstappen.png
Das faunaten.gif

Provincie: Brussels Gewest
Plaats: Jette

Opgericht: 2004
Leden: ca. 40
Leiders: 10

Das: Oranje en witte rand, op blauw

Contact.png

Eenheidsleider: Ella Martens & Samuel Kolb
Telefoon: +32 495 38 39 99
Website: http://www.defaunaten.be
E-mail: [email protected]


06 boy.png
07 girl.png
Takindeling

Officiële FOS indeling?
Neen: in plaats van een 2-jarige is er een 3-jarige V/G-werking, waarna men direct in Leiding gaat.

Bevers: van 6 jaar tot 7 jaarJV/JG's: van 11 jaar tot 13 jaar
Welpen: van 8 jaar tot 10 jaarV/G's: van 14 jaar tot 16 jaar
Leiding: vanaf 17 jaar


11 tent.png
Lokaal

BOJ-zaal - Campus UZ Brussel
Laarbeeklaan 107
1090 Jette

Het lokaal wordt niet verhuurdHet ontstaan van "De Faunaten"

Enkele ouders konden er geen genoegen mee nemen dat er geen Nederlandstalige pluralistische scoutsgroepen actief waren in het Brussels gewest. Ze verzamelden zich daarom in 2004 in een vzw, en namen het initiatief om een eerste eenheid onder FOS Open Scouting op te richten.

In september 2004 hielden De Faunaten hun eerste bijeenkomst - 'vergadering' genoemd - op de campus van de Vrije Universiteit Brussel te Jette. Dat eerste jaar waren er een twintigtal leden in twee leeftijdscategorieën: Welpen en Jongverkenners en -gidsen.


Faunaten?

Onze scoutseenheid koos haar naam uit de moderne jeugdliteratuur, uit de reeks "Harry Potter". In de populaire boeken van J.K. Rowling zijn faunaten - 'animagi' in het Engels - tovenaars die zich naar believen kunnen veranderen in een bepaald dier.

Met dit gegeven is ook het eenheidskenteken ontworpen: een afdruk van een dierenpoot - in het huidige ontwerp een wolvenpoot - in de contouren van een hand. Het blauw verwijst naar FOS Open Scouting, het wit naar de witte scoutslelie van WOSM, het oranje naar de oranje gidsenklaver van WAGGGS. Het is natuurlijk ook geen toeval dat deze kleuren - oranje, blanje, bleu - overeenkomen met de geuzenkleuren, en de oude kleuren van de Vrije Universiteit Brussel. De eenheid is namelijk gehuisvest op de campus van deze universiteit, de meeste leiders waren, zijn of worden VUB-studenten, en onze pluralistische principes sluiten goed aan bij die van de VUB.


Waar en wanneer?

De Faunaten komen bijeen aan de BOJ-zaal van het Brussels Studentengenootschap, op de VUB-campus van Jette, aan de Laarbeeklaan 107, 1090 Jette.

Volg de pijlen "Health City", de zaal ligt zestig meter verder aan de linkerkant, boven de Dienst Huisvesting. De vergaderingen vinden gewoonlijk elke zondagnamiddag plaats van 14u00 tot 17u30.

De grote omgeving van de campus AZ-VUB is ons speelterrein, het Laarbeekbos, het Dieleghembos, het Boudewijnpark en een aantal stukken heerlijke Brusselse wildernis zijn onze favoriete plekjes.