233e Durendael

Uit FOSwiki


09 team.png
14 voetstappen.png


233e Durendael
(Landscouts)


Provincie: Antwerpen
Plaats: Lier

Opgericht: 1947
Leden: 50
Leiding: 9

Contact.png

Eenheidsleid(st)er: Jonas Siebens
Telefoon: 0493/160.407
Website: http://www.durendael.be/nl/

E-mail: [email protected]06 boy.png
07 girl.png
Takindeling


Bevers-Zeehonden: van 5 jaar tot 7 jaar. VG's-Juniors: van / jaar tot / jaar.
Welpen: van 8 jaar tot 11 jaar. Seniors: van / jaar tot / jaar.
JVG's-Aspiranten: van 12 jaar tot 16 jaar. Leiding:vanaf 17 jaar11 tent.png
Lokaalverhuur

De lokalen worden verhuurd.
Contacteer Ives Crokaerts – 03/480.59.70
233 lokaal.jpg Button lokaal Durendael - groot.pngScouting Lier iets voor jou?

Iedereen is welkom vanaf 5 jaar. Op zondagnamiddag van 14u tot 17u spelen wij het spel van scouting. Je kan ons vinden aan ons lokaal (Maasfortbaan 23, 2500 Lier).

Inschrijven

Je kan heel het jaar door inschrijven. Lidgeld kost 40 euro voor het hele jaar. Hierin zit een goede verzekering en het tweemaandelijkse ledenblad (activiteitenblad). Wekelijks wordt nog een euro gevraagd voor een lekker vieruurtje.
De meeste bijeenkomsten gaan door op zondagnamiddag, maar soms al eens op een zaterdag en af en toe ook een ganse dag, afhankelijk van de activiteit. Doorheen het jaar zijn er ook enkele weekends en in de zomervakantie gaan met de hele eenheid op kamp. De kamp- en weekendprijzen proberen we bewust laag te houden. Reken ongeveer op zo’n 10 euro per dag.
Wil je eens komen proberen? Je kan gratis vier keer na elkaar komen meespelen. Kom dus gerust eens langs het lokaal op zondag. Toch nog niet overtuigd en wil je eerst meer informatie? Stuur dan gerust een mailtje naar [email protected]


Scouting

Samen spelen we zoveel mogelijk buiten. Vuil worden is een must, daarvoor dient ons stevig uniform. Praktisch en zo zijn we meteen ook herkenbaar als hechte vriendengroepjes. Elke leeftijd verdient een eigen aanpak. We zijn dan ook ingedeeld in takken.
Het hoogtepunt van ons scoutsjaar is steevast het zomerkamp. Het moment om onze tenten op te slaan in de natuur. Onze bevertjes gaan 5dagen, de welpen 7 dagen en onze JVG'S 10 dagen. Als groep buiten leven geeft ons de kans heel wat aangeleerde technieken toe te passen en nog betere banden aan te smeden.


In goede handen

Scouting Durendael staat niet op zich. We zijn aangesloten bij FOS Open Scouting en ontvangen er de nodige steun. De leiding volgt regelmatig cursussen, zodat ze steeds opnieuw de leukste spelletjes verzinnen. Als kleine groep schenken we jouw kind de volle aandacht.

Ligging

Scoutslokaal 233° Durendael Lier
Den Hof
Maasfortbaan 23
2500 Lier

Meer info

Met al je vragen en bedenkingen kan je terecht bij de eenheidsleider. Als eenheidsleiding duo van 233° FOS Durendael leiden we alles in goede banen. Op zondag tref je ons aan in ons lokaal, voor meer informatie kan je een mailtje sturen naar [email protected] of bellen naar het nummer 0493/160.407 (Jonas Siebens).

Hopelijk tot snel!

Scoutsgroeten

233° Durendael