8e Vloedgat

Uit FOSwiki


09 team.png
13 boot.png


8e Vloedgat
(Seascouts)


Provincie: West-Vlaanderen
Plaats: Nieuwpoort

Opgericht: 1964
Groepsdas: blauw-wit


Contact.png

Eenheidsleid(st)er: Stijn Dierinck (Enthousiaste Griend)

Website: www.achtste.be

E-mail: [email protected]06 boy.png
07 girl.png
Takindeling


Bevers-Zeehonden: van 6 jaar tot 7 jaar. VG's-Juniors: van 13 jaar tot 15 jaar.
Welpen: van 8 jaar tot 9 jaar. Seniors: van 16+ jaar tot jaar.
JVG's-Aspiranten: van 10 jaar tot 12 jaar. Leiding:vanaf 17/18 jaar11 tent.png
Lokaalverhuur

Er mag niet overnacht worden in de lokalen. Voor scoutsgroepen en erkende jeugdverenigingen bestaat wel de mogelijkheid om te kamperen op de terreinen van de seascoutsbasis. De sea scoutsbasis “Weststroombank” is gelegen langs de P. Orbanpromenade (wandelweg langs havengeul), op ongeveer 1 km van het strand en nabij het Prins Mauritspark. Meer info op www.achtste.be.Waar en wanneer?

We hebben 3 plaatsen in Nieuwpoort waar we onze vaste stek hebben voor activiteiten. Meestal komen we samen aan ons lokaal aan de havengeul. Voor roei-activiteiten en aanverwanten gaan we naar het bootshuis, gelegen aan de Krommehoek (KYCN-yachtclub). Om te zeilen hebben we een container staan op het Bloso-domein aan het Spaarbekken.

De wekelijkse activiteiten gaan elke zaterdag door in de winter van 14u tot 17u30, in de zomer tot 18u. (wisselt gelijk met zomer– en winteruur)


Lid worden?

Iedereen kan lid worden in het jaar dat hij/zij 6 wordt.

Wij laten enkel nieuwe inschrijvingen toe in september. Elk jaar houden wij begin september een inschrijvingsmoment. Naargelang het aantal inschrijvingen kunnen er eventueel in later op de maand nog inschrijvingen toegelaten worden.


Waarvoor staan we?

Onze scoutsgroep staat open voor iedereen. We aanvaarden dat iedereen een eigen overtuiging heeft en geven elkaar de kans om daar vrij en ongebonden voor uit te komen. Bovendien proberen we het respect voor elkaar te stimuleren om zo iedereen op een harmonieuze en positieve manier te leren samenwerken binnen groepsverband. We proberen, in moeilijke woorden, het actief pluralisme dat FOS als basiswaarde hoog in het vaandel draagt, in de praktijk om te zetten.

Het is voor ons niet vanzelfsprekend dat meisjes enkel met poppen spelen en alleen de jongens in bomen klimmen. Het doorbreken van dergelijke rollenpatronen is ook één van onze doelstellingen. Daarom kiezen we consequent voor een gemengde werking in alle leeftijdsgroepen.

Wij zijn geen militaristische beweging maar al evenmin een wekelijkse kinderopvang! We zijn een jeugdbeweging die jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding probeert aan te bieden en sea scouting daarvoor als middel gebruikt.