Aad piraat

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Fitis
Eenheid auteur: 33e

Spelverloop:
Ahoy dekzwabberaars!

Ik ben piraat Aad, en door een hevige storm op zee, ben ik de helft van mijn bemanning kwijt. Ik ben dus op zoek naar stoere zeerovers, maar jullie moeten voor mij wel eerst een aantal piraten-opdracten uitvoeren. Zodat ik kan zien dat jullie echte piraten zijn !!!! Dus kom aan boord, hijs de zeilen en ga de uitdaging aan!!


Piraten-opdrachten

1/ Een vriend van mij kapitein Roodbaard, is zijn houten poot kwijt. Ik wil dat jullie hem terug vinden, dit is wat jullie moeten doen. Je linkerbeen vasthouden en al huppelend op 1 been de houten poot zoeken

2/ Trotseer de storm, jullie moeten mij aantonen dat jullie een storm kunnen overleven. Ga allemaal in een horizontale rij staan, en je armen inhaken bij de piraat naast je, nu gaat het stormen. Wie er uitvalt kan er niet terug bij, nu kijken wie als laatsten overblijven.

3/ Om op mijn schip te mogen werken, moeten jullie natuurlijk sterk zijn. verdeel jullie in twee groepjes en geef je groepjes een mooie piratennaam. Jullie gaan nu touwtrekken tegen elkaar. Ook moeten jullie per 2, armworstelen.

4/ Ook wil ik zien hoe stoer jullie wel zijn, daarom gaan jullie haaien vangen voor mij!!! Let wel op, want dit is zeer gevaarlijk!!! Bak met water en daarin snoephaaien, met de mond mogen de kindjes er elk één uitvissen!!! Om bij de bak te geraken, moeten ze eerst een hindernis passeren.


5/ Er worden een aantal tikkers aangewezen, die in het midden van het terrein mogen gaan staan. Als de tikkers Britse buldog roepen, moeten de anderen naar de andere kant van het terrein lopen. Worden ze door de tikkers opgetild, dan zijn ze af en moeten ze de tikkers helpen. De laatsten, die over blijven, hebben gewonnen en zij zijn dan de tikkers van de volgende ronde.

6/ Op piratenschepen staan kanonnen, maar het wil wel eens gebeuren, dat het kruit op is. Dan moet je als piraat toch je tegenstander kunnen verslaan. Het is dus de bedoeling om de kanonskogel zo ver mogelijk te gooien.

7/ omdat jullie veel in de mast moeten kruipen, wil ik nog eens testen hoe sterk jullie wel zijn, daarom mogen jullie proberen een baksteen zo lang mogelijk vast te houden, de leiding noteert de tijd.

8/ Er is brand. De brand moet worden geblust. Dit kan d.m.v. het vullen van een bierflesje met water, het tussen de benen te steken, naar een emmer te lopen en deze te vullen zonder het flesje met de handen aan te raken. Als de emmer op een bepaalt niveau is, is de brand geblust.

Benodigdheden:

  • houten knuppel of stok
  • lang touw
  • bak met water
  • snoephaaien
  • ballen ( die dienen als kanonskogels)
  • horloge ( om tijd op te nemen)
  • baksteen of zware steen
  • emmers
  • bierflesjes