Baloe wil een nieuwe hut

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: N. Dar
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
1. Baloe zijn hut is dringend aan vervanging toe en hij wil daarom wel eens weten welk nest het beste kan (ver)bouwen. Elk nest moet eerst een kamp bouwen maar volgens bepaalde voorwaarden (van Bob de Bouwer).

2. Per nest moeten zo veel mogelijk kwartetten verzameld worden: gereedschap, geld, arbeiders, materiaal. Elk nest heeft 1 van voorgaande liggen. Er moet dus verdedigd worden (eigen kamp) en er moet aangevallen worden (bij de drie andere kampen dus).

3. In elk kamp zijn er twee dingen aanwezig: de kaartjes en steentjes waarmee moet overgelopen worden. Onderweg kunnen welpen elkaars steentje afpakken door de traditionele spelletjes (bladsteenschaar, hanengevecht, dassenroof). Bijkomend kunnen de welpen ook een certificaat behalen. Hiervoor moeten ze naar Bob de Bouwer die de leermeester is en hen leert sjorren, hoe ze hun kamp moeten bouwen…

4. Tot slot is er ook nog de verschrikkelijke Sanchez die de rol van de boeman mag spelen. Hij controleert de sjorringen die de welpen hebben gelegd, hij kijkt of de welpen zich wel aan de bouwregels houden en als dat niet zo blijkt te zijn, kan hij natuurlijk hun kamp deels afbreken.

5. Het nest met de meeste certificaten, het mooiste kamp en de meeste kwartetten wint!

Benodigdheden:

  • sjorhout
  • sjortouw
  • Bob de bouwer
  • Sanchez
  • Baloe


Geschikt voor: Welpen,
Soort activiteit: voor in het bos, met technieken, met een thema