Bejaardentehuis: Kamp Noord bindt de strijd aan met Kamp Zuid

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Patrijs
Eenheid auteur: 200e de vleermuis

Spelverloop:
Begintoneeltje: The Clash:

Kamp noord leunt stoer tegen een boom terwijl kamp zuid komt afgestapt. Zij gaan tegen de boom ernaast staan en ze beginnen de anderen te beschuldigen van de sabotagedaden tegen hen. Op hun beurt begint kamp noord ook tegen hun vijand te zeggen hoeveel problemen ze wel niet gehad hebben met hun oorapparaat/bril/racekak. Dan beslissen ze om het voor eens en voor altijd te beslechten in een duel. De verliezer verlaat hun rusthuis “Het Groene Blaadje” voor altijd. Dan vragen ze zich af welk spel ze moeten spelen. We kunnen ook de bevers naar ideeën vragen. Uiteindelijk komen we uit bij Stratego.

Spel:

Om de bevers te verdelen in 2 teams verspreiden we een gelijk aantal papiertjes achter het lokaal, die de bevers moeten zoeken. Op elk papiertje staat bij welk kamp je bent.

Dan spelen we stratego, met 1-, 2- en 3-sterren (met telkens de gezichten van de kampen er op) en ook met bommen als personages.

Op het einde spelen we dan ook het grote verzoeningsspel; zakdoekje leggen en iedere keer dat je elkaar passeert moet je een zoentje geven.

Cactus en bloem is nog een alternatief als we tijd over hebben.

Eindtoneeltje:

Nadat de winnaars bekend zijn gemaakt, druipen de verliezers droevig af. Ze wensen de anderen veel plezier in het Groene Blaadje. Maar dan moet plots iemand uit het winnende team iets bekennen! (hangt uiteraard af van wie er gewonnen is) Hij is namelijk verliefd op een lichtbruin blaadje van het andere kamp. Hij was altijd te bang om het te bekennen (ook uit angst voor aanslagen) maar nu ze moeten vertrekken kan hij zich niet meer inhouden. Hij smeekt dan ook zijn eigen team om het verliezende kamp te laten blijven. Eerst twijfelen ze maar dan staan ze het toch toe. Op het laatst geeft het meisje van het andere team ook toe dat ze stiekem ook een beetje verliefd is op hem, en dan….ZOENTJE!!!

Benodigdheden:Papiertjes met kamp noord of kamp zuid (om de bevers willekeurig in te delen)

Stratego papiertjes

Verkleedkleren


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,
Soort activiteit: voor in het bos, met een thema