Besmet door scouting

Uit FOSwiki

Deze pagina werd ontwikkeld in het kader van Thinking Day 2009. Op Thinking Day staat ons engagement centraal, zowel engagement binnen scouting als binnen de samenleving. Omdat dit niet meteen het meest eenvoudige thema is om in je tak mee aan de slag te gaan, geven we elke leid(st)er jaarlijks met plezier een aantal tips en ideeën om op maat van hun leeftijdsgroep rond engagement te werken. In 2009 deden we dat onder de noemer "besmet door scouting".

Besmet door Scouting

Over engagement binnen scouting

Uiteraard is het de bedoeling zoveel mogelijk leden en leiding te besmetten om meer engagement op te nemen binnen hun tak, eenheid en omgeving. Wet & belofte, een manifest & charter, ... kunnen manieren zijn om te werken rond engagement. Werken met wet & belofte of met een manifest & charter is je leden leren om ergens voor te gaan, zowel in groep als persoonlijk. Het biedt je de kans om je leden stil te laten staan bij zichzelf en de groep.

Wet & belofte

Deze informatie werd verplaatst naar de pagina Wet & belofte.

Besmet door Scouting

Over engagement binnen de samenleving

Scouts en gidsen zijn niet enkel met zichzelf bezig. Daarom kiest de wereldbeweging elk jaar een maatschappelijk relevant thema om alle scouts en gidsen rond te mobiliseren. Dit jaar is dat de bestrijding van besmettelijke ziektes, zoals aids en malaria. Meer informatie vind je op de website thinkingday.org.

Team Thinking Day van Ploeg JaHoe!? ging alvast een kijkje nemen. Het team maakte een selectie van de ideeën en vulde deze aan met andere leuke spelen en activiteiten.

Bevers-Zeehonden
Welpen
JVG's-Aspiranten
VG's-Juniors
Seniors

Buttonspuit.gif