Breek de code

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Steppelemming
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
In dit nestspel heeft elke nest een patrouillekoffer. Vanaf het spel begint moeten ze zo snel mogelijk deze koffer opsporen (het kleur van de nest hangt aan hun koffer). Wanneer ze de koffer vinden moeten ze hun vlag in het handvat van de koffer steken, dit is het teken dat de nest in het tweede deel van het spel zit: de codeverovering. Ook moet de nestleider een blad met codes op zijn koffer hangen (zie verder).

Elke patrouillekoffer is op slot met een cijferslot van 4 cijfers. De nesten moeten de andere koffers bestormen. Wanneer ze een koffer kunnen aanraken zijn ze veilig. Dan kunnen ze rustig het cijfer zoeken voor hun cijferslot op het codebriefje (vb geel: derde cijfer is vier). Wanneer ze de 4 koffers bestormd hebben hebben ze dus 4 cijfers en kunnen ze de koffer openen. Maar ondertussen dient natuurlijk hun eigen kamp ook verdedigd te worden.

Vechten gebeurt door middel van dassenroof (het is niet nodig eerst iemand te dikken). Wanneer je dood bent moet je je das boven je hoofd houden tot iemand je weer tot leven werkt door onder je benen te kruipen. Diegene die het eerst zijn koffer open krijgt wint de nesttrofee.

Een extra spelelement is dat je kampen van plaats kan veranderen door de patrouillekoffer te verzetten. De vlag moet wel ten aller tijde bij de koffer blijven (voor de duidelijkheid).

  • doelstelling = Als eerste de cijfercode bemachtigen en zo de patrouillekoffer openen.
  • inhoudelijke doelstelling = Als nest leren de taken te verdelen, samenwerken en plannen maken.

Benodigdheden:

  • 5 cijfersloten
  • 5 patrouillekoffers
  • Camouflagenetten om de koffers te verstoppen


Geschikt voor: Welpen,JVG's-Aspiranten,
Soort activiteit: voor in het bos,