Buitenlanddag

Uit FOSwiki

Deze pagina is een onderdeel van de pagina Kamp.
Je kan er verder doorklikken naar allerhande praktische kampinformatie.


Trekken door de Alpen, zeilen op Zeelands water, vrijwilligerswerk in Roemenië, een culturele onderdompeling in Italië, ... Het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die het buitenland te bieden heeft. Nieuwsgierig hoe groen het gras aan de overkant is? Op zoek naar iets anders? Dan is een kamp over de landgrenzen heen zeker iets voor jullie.

Een buitenlands kamp is een groot avontuur, maar het brengt ook extra uitdagingen met zich mee. Daarom organiseert FOS Open Scouting elk jaar samen met Scouts en Gidsen Vlaanderen de Buitenlanddag. De Buitenlanddag is er voor leden en leiding van de oudste takken. Je krijgt er een hoop praktische informatie die je helpt bij de organisatie van je buitenlands kamp.

Ontdek een heleboel landen, maak kennis met organisaties die jullie kunnen helpen of ga eens luisteren naar andere eenheden die op kamp zijn geweest naar jullie favoriete bestemming.

‘Buitenland’ is meer dan zomaar de grenzen oversteken. De buitenwereld lacht je toe: grijp die buitenkans!

Buitenlanddag = sfeer opsnuiven! Zalige dia’s om bij weg te dromen, verhalen waarvan je de kriebels krijgt, ervaringen die je doen watertanden: mensen die ‘internationaal gegaan zijn’ komen het zelf vertellen. Informatie uit de eerste hand.

Buitenlanddag = weten! Aan een internationaal avontuur begin je niet zomaar. Wij helpen je op weg en laten je de bomen zien in het aanlokkelijke buitenlandbos.

Buitenlanddag = geld! Voor velen is dit dé drempel die de internationale dromen verstoort. Buitenland is toch veel te duur? Hoeft niet, en bovendien kan je voor sommige initiatieven subsidies krijgen.

Buitenlanddag = gevaarlijk?! Buitenlanddag is compleet ongevaarlijk, buitenland houdt soms een risico in. Maar met een flinke portie gezond verstand, een goede voorbereiding en een degelijke verzekering is het risico niet groter dan in ons aller Ardennen … We leggen je op een veilige manier uit waarop je moet letten.

Buitenlanddag = een aanrader! Kom ruiken, proeven, kijken, luisteren, voelen, … wij leggen al je zintuigen in de watten!

Meer info

www.buitenlanddag.be!.