Capture six flags

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Steppelemming
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
Dit spel is zeer enthousiast door ons gasten onthaald!

Dit spel wordt in twee groepen gespeeld. Elke groep heeft 3 vlaggen. De bedoeling is de vlaggen van de tegenstanders te veroveren. Wanneer je zes vlaggen in je kamp hebt (=alle vlaggen van de tegenstanders gestolen) ben je gewonnen.

In elk kamp zijn er 6 cirkels met touw afgebakend. Aan die cirkels hangen ballonnen (de teams krijgen in het begin 18 ballonnen, ze mogen deze naar eigen inzicht verdelen over alle cirkels). Zolang er een ballon aan een cirkel hangt mag de vlag de cirkel niet verlaten (m.a.w.: het is onmogelijk de vlag te stelen).

Capturesixflags.jpg

De aanvallers moeten dus eerst de ballonnen kapot maken voor ze een vlag kunnen stelen. Zolang de tegenstander niet gedood is mag die blijven gaan (maw hij mag 6 ballonnen kapot maken én de vlag stelen in één aanval). De verdedigers mogen hun ballonnen wel steeds herschikken.

Wanneer alle ballonnen aan een cirkel kapot zijn mag de vlag gestolen worden. De dief mag echter steeds aangevallen worden en de vlag kan dus ten alle tijde heroverd worden.

Het aanvallen gebeurd via dassenroof (het is wel niet nodig eerst te tikken). Er zijn hierop twee uitzonderingen: elk team heeft twee deelnemers met een fluovestje (enkel te doden door ze op te heffen) en één deelnemer met een rode muts (enkel te doden door een krijtstreepje op de voet te zetten). Wanneer iemand gedood is moet deze zijn bandana afgeven en in het kamp een nieuwe halen.

Wanneer alle cirkels gevuld zijn met een vlag is het team gewonnen.

Uitbreiding
Indien je een vlag kan omgooien van de tegenstander (dit mag zelfs als er nog ballonnen rond hangen ... zolang je de vlag maar niet uit de cirkel meeneemt) krijg je een extra ballon voor je eigen kamp te verdedigen
Tip
om het spel te balanceren kozen wij ervoor om de fluovestjes en rode mutsen enkel toe te laten voor meisjes! Dit heeft onze gidsen ook echt bij het spel betrokken.
Tip
De bandana's werkten goed als 'leventjes': de teams waren heel duidelijk herkenbaar en het was duidelijk wie dood was en wie niet. Op die manier kan er ook nooit iemand valsspelen door zonder leventje aan te vallen.

Benodigdheden:

  • rode bandana's (zeker 3 per deelnemer)
  • blauwe bandana's (zeker 3 per deelnemer)
  • 3 rode vlaggen
  • 3 blauwe vlaggen
  • 45 rode ballonnen
  • 45 blauwe ballonnen
  • krijtjes
  • 4 fluovestjes
  • 2 rode mutsen


Geschikt voor: JVG's-Aspiranten,VG's-Juniors,
Soort activiteit: voor in het bos,