Carnaval : De prachtige praalwagen

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Een ramp in Aalst! Het allom gekende Carnavalfeest kan dit jaar niet door gaan… Hoe dit komt? Welja Tjoefke Tboefke en Piet Kwistetniet hebben alle praalwagens stuk gemaakt!

Kelly Verplezier is echt in alle staten! Wat nu gedaan , een stoet zonder praalwagens is echt geen stoet ! Maar Peter bedweter heeft een idee, ergens in het pittoreske Eeklo zijn er van die overijverige kleine bevers, pure mechaniekers en creativiteit ten top! Zij kunnen ons zeker helpen!


Onze bevers staan natuurlijk te popelen om carnavalwagens in één te boksen! Maar er is één groot probleem: voor een nieuwe wagen te versieren heb je natuurlijk geld nodig… Maar hier had Kelly Verplezier al iets op gevonden , Korneel Kegeldteveel ! Die heeft goud met hopen hiermee kunnen ze zeker genoeg attributen kopen.


Natuurlijk , aan een praalwagen kan je niet zomaar werken , veiligheid is belangrijk! Iedere bever krijgt een persoonlijk bescherming middel (PBM Jawel!) , een feesthoedje ! Op die manier kunnen de bevermechaniekers zich ongezien verplaatsen door de feestende massa.


Het is de bedoeling dat de bevers overlopen van Korneel (die hen goud geeft) naar de feestwinkel (waar ze verf, stiften, karton , papier,… kunnen kopen) en vervolgens naar hun praalwagen.


Maar pas op! De weg naar de feestwinkel is niet zonder gevaar! Tjoefke Tboefke en Piet Kwistetniet lopen ook rond in de feestende straten van Aalst, zij proberen natuurlijk te verhinderen dat er opnieuw praalwagens worden gemaakt. Indien zij jouw feesthoedje kunnen aftrekken wordt je ontmaskerd en moet je het goudklompje afgeven! (dan moet je opnieuw naar Korneel om een nieuw goudklompje.)


Eenmaal je bij de feestwinkel bent, kan je het goudklompje inruilen voor één voorwerp (verf, een potlood, een kwast, papier, karton en andere toeters en bellen!)


Nu loop je verder over met het gekochte item. Maar ook hier is de kust niet veilig! Door het stuk maken van de praalwagens is Pablo Praalwago helemaal het noorden kwijt. Hij loopt rond met een kwast en probeert iedereen te bekladen ! Probeer hem te ontwijken en loop door naar je praalwagen.


Als je de praalwagen hebt bereikt, heb je 2 minuten om zoveel mogelijk in te kleuren/ plakken / te verven op je praalwagen , het is de bedoeling dat de nieuwe praalwagen zo goed mogelijk lijkt op de oude (er staat een voorbeeldfoto van de oude naast de ‘nieuwe’ praalwagen). Na de 2 minuten moet je opnieuw naar Korneel om een goudklompje.

Benodigdheden:.

- Verf/kwasten/potloden/papier/karton/...

- Feesthoedjes

- Kar (= verwoest praalwagen)

- Gouden steentjes