Creatief communicatief

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Smelleken
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
beginsituatie Na de vierkantsformatie worden de VG’s in 6 groepen verdeeld, met in elke groep een GSM aanwezig. Het is de bedoeling dat ze per groep zoveel mogelijk informatie verzamelen/versprijden om uiteindelijk aan de hand van tips de juiste keuze te kunnen maken uit 6 patrouilekoffers.

Opdracht 1. De Post

Iedere groep moet een brief versturen naar een adres ergens in de wijde omtrek van Dikkelvenne. Om dit te doen kunnen ze een PRIORzegel bemachtigen zodat ze hun brief vroeger op hun bestemming krijgen. De opdracht hiervoor is dat ze zo rap mogelijk 20 verschillende bladeren moeten verzamelen. De eerste 3 groepen krijgen een zegel.Nadat ze al dan niet een priorzegel hebben gewonnen maken we de groepen duidelijk dat het veel sneller zal gaan om de brief zelf te gaan posten. De priorzegel (om niet te zeggen de post in haar geheel) werkt immers niet.

Opdracht 2. De Code

Toegekomen aan het adres waar de groep hun brief moest posten vinden ze een envelope met daarin een E-mail adres. Natuurlijk moeten ze om op dit adres te kunnen inloggen eerst de code bemachtigen. Daarvoor dienen ze een lege cdr, een cdrw en een diskette te verzamelen en te brengen naar een bepaald punt.Indien de voorwerpen er liggen krijgen ze een berichtje met de omschrijving van hun code. Bv als hun adres [email protected] is en hun code groep2 is de omschrijving adres-hotmail+1. Ze moeten nu zelf maar proberen en hopen zo de code te vinden.

Opdracht 3. Het telefoonnummer

Ze kunnen nu op hun adres inloggen. Op ieder adres staat een Email met daarin een vraag: Waarvoor staat de afkorting DVD. Indien ze het antwoord weten moeten ze terug naar de centrale post gaan waar ze een nieuw e-mail adres krijgen. De inlogcode is het antwoord op de dvd vraag. Dit komen ze teweten door terug naar hun eerste adres te gaan en enkele huizen verder ligt er een tekstje op de grond. Dit moeten ze doorsmsen naar de centrale post die ze dan van daaruit hun inlogcode geeft.Op het tweede adres straat een mail met daarin een telefoonnummer. (Het gsm nummer van mijn moeder). Indien ze naar dit nummer bellen komen ze op een voicelmail terecht met daarop een omschrijvig van de juiste koffer.

Benodigdheden:In de koffer zit:

  • 5 varia uit het lokaal (etensresten)
  • De goede koffer chocolademunten