De Mont Ventoux!

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
== De Mont Ventoux! ==


Vandaag gaan de JV/JG de Mont Ventoux zo rap mogelijk proberen beklimmen en dan zo snel mogelijk afdalen.

Starten doet iedereen met een oude ,versleten fiets maar natuurlijk hiermee klim je echt niet snel! Het is de bedoeling dat je deze fiets ‘pimpt’ zodat jij het rapst stijgt! De simulatie gebeurt bij een spelbord, hier ga je standaard vooruit door te dobbelen (enkel de waarden 1 , 2 & 3 zijn terug te vinden op de dobbelsteen!)


Het spelbord bevat verschillende zones:

Vlakke wegen (blauw) : standaard tempo de gedobbelde waarde komen overeen met het aantal vakjes vooruit.


Bergen (rood) : je tempo daalt met de helft , het aantal vakjes dat je vooruit kan komt overeen met de helft van de gedobbelde waarde (bij een oneven waarde ronden we af naar beneden).


Bos (groen) : dit zijn shortcut’s , elke beurt je nodig hebt om langs deze weg te gaan moet je een speelkaart omdraaien , bij een zwarte kaart heb je pech en dien je het probleem eerst op te lossen. (ter zijde : hou hier ook rekening mee dat je hier zowiezo trager gaat met een koersfiets , maar dan wel weer rapper gaat met een mountainbike.)


• Problemen : Platte band (klaver) , een gebroken ketting (shoppe) , (gebroken ketting is duur, platte band valt mee)Hoe gaat het spel praktisch in zijn werk?

Op het terrein zijn 3 zones:


1e zone : startzone , hier vertrekt iedereen met een startkapitaal die je krijgt van je sponsor (in het begin is dit voor iedereen gelijk = 100 ) Ook kan je naarmate het spel vordert hier Doping (=1000) kopen. Dit is aan één standaard tarief . bij het bord verdubbeld dit de gedobbelde waarde. MAAR PAS OP! Bij het overlopen moet je een fluovestje in je broek steken . Indien de leiding dit uit kan trekken vlieg je terug naar start! Het geld voor doping moet je eerst van de bank halen en daarna meenemen naar de startzone.


2e zone : overloop zone , iedereen krijgt hier een speelkaart op zijn voorhoofd , indien deze geraden wordt door de controleur moet je het geld afgeven. Bij dopinggebruik kan hier je fluovest uit je broek worden getrokken.


3e zone: • Fietsenwinkel/bank: Hier kan je oftewel je geld sparen (bank) , of je kan nieuwe fietsonderdelen kopen. (de bonussen zijn van toepassing op je worp bij het grote spelbord)


Koersfiets type I (Compact)=> Kostprijs = 3000 Vlakke stukken +2 Bergen +1 Afdalingen +2 Bos -2


Koersfiets type II (Triple)=> Kostprijs = 6000 Vlakke stukken +3 Bergen +2 Afdalingen+2 Bos -1


Mountenbike type I => Kostprijs = 2500 Vlakke stukken +1 Bergen +2 Afdalingen +0 Bos +1


Mountenbike Type II => Kostprijs = 5500 Vlakke stukken +1 Bergen +2 Afdalingen+1 Bos +3


Drinktube (350$)Bij een beklimming wordt de negatieve gradiënt te niet gedaan => eenmalig van toepassing


Nieuwe band (500$)Wordt gebruikt bij de boswegen indien je een klaver trekt => eenmalig van toepassing


Nieuwe Ketting (1000$)Wordt gebruikt bij de boswegen indien je een schoppe trekt => eenmalig van toepassing


Het spelbord : elke keer je binnenraakt kan je dobbelen , en op die manier vooruit gaan. De eerste die de Mont Ventoux op rijdt en dan snelst afdaalt wint!Money time! Om de 15 a 20 minuten is er een casinospel / klein spel. Hier kan je sponsors aantrekken (die verhogen je startkapitaal)

 • Ultra Hoger lager
 • Ballon aan voet
 • Roulette
 • Megadasroof
 • ...


Extra element: Elke Jv/Jg wordt deze dag gekoppelde aan een bekende coureur , hiermee spreekt iedereen hem aan en op die manier wordt het spel nog intenser gespeeld.

Benodigdheden:

 • Mont Ventoux spelbord
 • kleine fietsjes
 • ballon
 • dopingzakjes
 • geld
 • speelkaarten
 • rekkers