De brug is ingestort

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: S. Egel
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
== Verhaal: ==


De grote bamboebrug in de jungle is ingestort! Een echte ramp natuurlijk want die brug was de enige manier om aan de overkant van de kloof te geraken ,die midden door de jungle loopt, waar de vruchtbaarste bananen- en kokosbomen staan uit heel de jungle! Bamboehout was blijkbaar niet stevig genoeg, dus zullen we de brug moeten herstellen met echt hout…uit de mensenwereld. De oudere wolven hebben al een touw (apenbrug) over de kloof gespannen, maar dat is niet sterk genoeg om hen te houden. De kleinere welpjes zullen dus naar de overkant moeten gaan, en via daar naar de mensenwereld waar ze bij een timmerman, een tovenaar en een vuilnisbelt aan hout kunnen geraken om zo een nieuwe brug te bouwen. Let wel op, want in de mensenwereld liggen de jagers altijd op de loer !


Spelverloop:

De welpen zijn verdeeld in 3 groepen. Ze moeten dus over de ‘kloof’ via een apenbrug (voor elk team 1 brug) en zo naar de mensenwereld op zoek naar hout. Voor ze over de apenbrug gaan moeten ze een kaartje uit de voelbox halen.

• de timmerman

• de tovenaar

• de vuilnisbelt

Het kaartje telt als hun leventje en ze moeten naar diegene gaan die op hun kaartje staat om hout.


timmerman:

- samen met de timmerman een schijfje afzagen van een oud sjorpaaltje

- zijn hout op een bepaalde manier stapelen

- een nagel inkloppen

- ...

- als ze dit gedaan hebben krijgen ze een plankje mee van de timmerman.


tovenaar:

- de tovenaar zegt hen 2/3 ingrediënten die ze moeten zoeken in het bos ( er hangen kaartjes met ingrediënten op in het bos)

- als ze de juiste kunnen brengen krijgen ze een plankje van de tovenaar (een groter dan bij de timmerman)


vuilnisbelt (de zwerver) :

- ze komen bij een zwerver en moeten in een volle vuilniszak een filmrolletje zoeken

- als er een wit papiertje in het rolletje zit krijgen ze niks, als er een gekleurd papiertje in zit krijgen ze een plankje zoals bij de timmerman


De verdiende plankjes mogen ze dan telkens naast hun apenbrug leggen om zo een ‘brug’ (rij van plankjes) naar de overkant te maken. Als ze 1 keer over zijn kan Mowgli al over de brug, dan beginnen ze ernaast te leggen. Als ze 2 rijen hebben kan bagheera er over, bij 3 baloe, bij 4 hathi,… Het is dus de bedoeling dat ze tegen het eind van het spel zoveel mogelijk jungledieren naar de overkant van de kloof kunnen laten gaan.


Tikkers: Er zijn ook 2 jagers in het mensendorp die de welpjes proberen vangen. Ze doen dit door een net over de welpen te gooien. Als ze gevangen zijn geven ze hun leventje af en gaan ze weer naar de voelbox.

Benodigdheden:touw voor 3 apenbruggen

voelbox

kaartjes met een timmerman/tovenaar/vuilnisbelt

houten plankjes (lange en korte)

zaag

hamer

nagels

oud sjorpaaltje

kaartjes met ingrediënten op

filmrolletjes met een wit/gekleurd papiertje in

een volle vuilniszak

2 netten


Geschikt voor: Welpen,
Soort activiteit: voor in het bos, met een thema