Drinkbussen en waterzakken

Uit FOSwiki

De tekst op deze pagina is overgenomen uit de Techniekengids,
het handboek over buitenleven voor JVG's-Aspiranten, VG's-Juniors en Seniors.Bij normale temperatuur en inspanning moet je minimaal 1,5 liter per dag drinken. Wanneer je een zware inspanning levert of bij hoge temperaturen moet je al snel meer drinken. Moet je minder vaak plassen dan gewoonlijk, of is je urine donkerder van kleur, dan heb je niet genoeg gedronken!

Om water mee te dragen op tocht, heb je twee mogelijkheden: een drinkbus$ of een waterzak$, met of zonder drinkslangetje. Het grote voordeel van een waterzak met drinkslang, is dat je kan drinken zonder dat je moet stoppen. Veel rugzakken hebben een speciale opening en bevestigingsmogelijkheid voor zo'n drinkslangetje. Als je iets anders wil drinken dan water (thee, vruchtensap…), moet je erop letten dat je een fles gebruikt die daar tegen bestand is. Waterzakken zijn meestal enkel geschikt voor water. Berg drinkbussen en waterzakken pas op als ze goed schoongemaakt en volledig droog zijn, anders krijg je algen en schimmels.

TIP
Tabletten die gebruikt worden om kunstgebitten te reinigen, zijn ook zeer geschikt om drinkbussen en waterzakken te reinigen.