Eilanden en hangbruggen

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Steppelemming
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
De leden moeten achter een startlijn gaan staan. Wanneer we fluiten mogen ze naar de “eilanden” lopen (kampjes afgebakend met touw). In elk kampje ligt een opdrachtkaart (bv bouw een menselijke piramide). Het zijn allemaal opdrachtjes die teamwork vergen. Wanneer alle leden van een nest in een kamp zijn mogen ze de opdracht proberen uitvoeren (en mogen andere nesten even het kamp niet in). Wanneer de opdracht lukt mogen ze de ballonnen van de andere nesten kapot stekken (=enkel hun ballon blijft over = kamp is veroverd). Daarna mogen ze opnieuw andere kampen gaan veroveren. Als de opdracht niet lukt moeten ze hun eigen ballon kapotstekken.

Vanaf alle kampen veroverd zijn wordt er gefloten. Elke groep moet nu een eiland kiezen waar ze op gaan staan (enkel hun eigen eilanden). Nu kunnen ze andere eilanden gaan aanvallen (ze hebben hiervoor ballonnen van hun eigen kleur die ze aan de ballon van een andere nest kunnen binden).

  • Het is verboden van de eilanden of de hangbruggen te lopen.
  • Ze mogen enkel eilanden aanvallen die ze kunnen bereiken via de hangbruggen, en ze mogen niet over vijandelijk gebied lopen!
  • Als een eiland wordt aangevallen wordt er geduelleerd: de opdracht van het eiland wordt zo snel mogelijk gedaan, een leiding is scheidsrechter.
  • Wanneer een eiland veroverd is wordt de ballon van de juiste nest bevestigd. Wanneer de aanvaller verliest, wordt zijn ballon kapotgestekt.
  • Opdrachten moeten in de eilanden worden uitgevoerd.
  • Er mag niet “teruggetikt” worden (eiland veroverd, direct terug veroveren, …)
  • Als een nest wordt aangevallen kunnen ze hun eiland enkel verdedigen als ze het kunnen bereiken via de hangbruggen! Eilanden die niet kunnen verdedigd worden mogen ingenomen worden zonder duel.
  • Als je een nest aanvalt dat druk bezig is met aanvallen/verdedigen moet je even wachten.
  • Nu en dan komt de neger langs met een ongelooflijk vies drankje, als iédereen van een nest het opdrinkt dan krijgt de nest een extra hangbrug, die ze ergens mogen tussenknopen (maar minstens één kant van de hangbrug moet uitkomen op een eiland in hun bezit)
  • Hangbruggen kunnen niet verdwijnen

Benodigdheden:Witte ballonnen, Verf en Penselen (rood, geel, bruin, grijs en zwart)

Vuile drankjes, Sjortouw en piketten, Kaartjes met opdrachten


Geschikt voor: Welpen,JVG's-Aspiranten,
Soort activiteit: voor op het plein/op tocht,