Filip reist door de tijd: de toekomst (deel6)

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Patrijs
Eenheid auteur: 200e de vleermuis

Spelverloop:
Dit spel is het zesde spel uit een reeks van 6:

 1. Filip reist door de tijd: oertijd
 2. Filip reist door de tijd: olympische spelen
 3. Filip reist door de tijd: sixties
 4. Filip reist door de tijd: Egypte
 5. Filip reist door de tijd: Belgie tegen Holland
 6. Filip reist door de tijd: de toekomst

Personages

 • Filip
 • Meisje en jongen robot
 • Mama

[1]

Begintoneeltje

Onze Filip doet zijn verhaal; na de fameuze oorlog van vorige week is hij terecht gekomen in dit rare landschap. In de verte ziet filip 2 robots staan. Ze zien er nogal verliefd uit en lopen handje in handje. Aha denkt filip die robots zullen mij wel verder kunnen helpen om terug naar mijn tijd te keren, zij weten namelijk meer van technologie en uurwerken dan ik en Filip stapt met volle enthousiasme naar het tweetal toe, maar opeens hoort hij een beetje verder een luide knal (bommetje), direct daarna begonnen de robots elkaar uit te schelden en ruzie te maken. Filip weet niet goed wat er aan de hand is maar raapt al zijn moed bijeen en komt toch maar tussenbeide. Net op tijd de robots gingen juist beginnen vechten. Filip probeert hen te kalmeren en vraagt dan of zij hem willen helpen om terug naar huis te geraken met het uurwerk, en legt uit dat hij zijn mama en papa nu echt wel heel hard mist en dat hij heel veel heimwee heeft. De robots zijn helemaal niet onder de indruk “pff zegge ze zo een oud machine, zoiets gebruikte onze grootouders zelf al natuurlijk kunnen wij daar mee werken, maar we hebben nu helemaal geen goesting om jou te helpen wij hebben hier al problemen genoeg. Onze lovemachine is stuk, die zorgde er normaal voor dat alle gevoelens van in de robotwereld in evenwicht zijn en dat er alleen maar liefde is, maar nu zijn alle gevoelens in de war en hebben alle robotkoppels ruzie. Filip stelt voor om hen te helpen zodat er weer liefde en verdraagzaamheid bij de robotten zal terugkeren.

Spel

De bevers worden niet in groepen opgedeeld. Doordat alle gevoelens nu doorheen liggen moeten ze voor alle gevoelens die moeten terugkeren (verschillende facetten van liefde) een opdracht doen en zo de machine weer maken.

Opdr 1= gevoel : energie, spanning, eendracht omdat de stekker van de lovemachine ook kapot is, moeten de bevers touwtjes aan elkaar knopen om zo een lange stekker te maken, maar ze moeten ondertussen ook nog de robotdans doen.

Opdr. 2= vlotheid, precisie er word aan 4 bevers een touwtje gehangen met een stylo aan, aan de overkant staan 4 flessen of bedons waarmee de bevers per 4 het touwtje met stylo rond hen gebonden word en ze de stylo in de fles moeten proberen krijgen door boven de fles/bidon te staan en zo te mikken zonder de stylo aan te raken.

Opdr. 3= tederheid/ respect ja, dit gevoel vraagt toch wel om een hevige beverslow. De bevers moeten met elkaar slowen, maar de ballon tussen hen mag niet knallen. Op het einde mogen ze de ballonnen kapot maken.

Opdr. 4=haat-liefde De bevers moeten de haat uitschakelen door stormram tegen de leiding te spelen. De bevers die over zijn geraakt mogen een stukje haat wegwerken door bv. een stukje haat te doorstrepen van een op voorant gemaakt papier dat haat voorsteld.

Opdr. 5=vertrouwen De bevers worden geblinddoekt en de leiding moeten hen doorheen het speelbos leiden (herder-schapen). Een extra moeilijkheid kan zijn dat we ook zeggen dat ze moeten oppassen voor denkbeeldige voorwerpen/ hindernissen bv:trap, put,…

Opdr. 6=lust banaan doorgeven met mond

Opdr. 7=passie De bevers moeten tikkertje onder de benen spelen, maar wanneer ze getikt zijn kunnen ze alleen bevrijd worden door gekust te worden door iemand van het andere geslacht.

Opdr. 8=liefdesvaardigheden schrijf een liefdesbrief in letterkoekjes (in groepen van 4 of 5)

Odr. 9= liefde bij de robotten is ook eens af en toe elkaars ruiten wassen aan de muren van het lokaal hangt folie met choco aan, de bevers moeten de choco aflekken.

Eindtoneeltje Eind goed al goed, De lovemachine werkt gelukkig weer en de robots zijn weer smoorverliefd. Ze geven elkaar een innige knuffel (en nee patrijs en lori geen gelebber) en zijn dan bereid om Filip te helpen. Het is heel simpel zeggen de robots je hebt gewoon telkens op de verkeerd knop ingedrukt ze tonen aan Filip hoe het moet en Filip verdwijnt op spectaculaire wijze (hoe we da gaan tonen in het toneeltje weet ik wel nog nie goed). En eindelijk is het zover Filip komt uiteindelijk thuis terecht. Hoera hoera . hij is zo blij dat hij weet terug is en geeft zijn mama een superdikke knuffel en Filip belooft nooit meer weg te gaan.

Benodigdheden:

 • touwtjes
 • robotoutfits
 • balonnen
 • muziek voor slow
 • blinddoeken
 • bananen + letterkoekjes
 • bommetje
 • lovemachine
 • stylo
 • fles/bidon/potje
 • papier
 • folie


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,
Soort activiteit: met een thema