Flubberspel

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
De wereld vergaat, tijd om in het universum nieuwe kolonie's op te richten! Alleen hier werken ze niet met stenen , maar met flubber!

In de ruimte is niets makkelijk , door de zwaartekracht gaan de grondstoffen zonder ‘deftig’ vervoer gewoon zweven , en zonder je het weet ben je ze kwijt en zijn ze verdwenen in de ruimte…

Om te beginnen zijn er op het terrein 3 zones, de eerste zone is de startzone waar elk team zijn grondstoffen beheert. Dan heb je de goudmijn (waar logischerwijs goud te vinden is, dit is een zeer uitgestrekt gebied waar goud te vinden is, niet afgebakend en het goud is moeilijk vindbaar ) en dan heb je nog de buitenaardse flubber velden , hier draait het allemaal om, diegene met de meeste flubber wint het spel!

Het spel gaat als volgt, de JV/JG moeten overlopen naar de flubbervelden en daar flubber gaan ontginnen (=morre) in het begin kunnen ze dit overbrengen door gebruik te maken van hun handen. Maar dit gaat niet vooruit !

Indien je meer wil overbrengen kan je opzoek gaan naar goud ! Indien je 5 goudstukken verzamelt kan je een vershoudzakje krijgen , hierin kan veel meer flubber , dus kan je meer overbrengen.


Voor 3 goud kan je ook in de voelbox zoeken , hierin zitten kaarten die je een voordeel geven.

  • Free flubber ( ga met de emmer naar de flubbervelden en de flubberboer vult hem)
  • Zakpak (neem de zak van iemand anders af)
  • Flubberenrubber (2 personen worden aan elkaar gebonden

Natuurlijk zijn er flubberzuigers , indien zij jouw das uit je broek treken moet je je leven afgeven en krijg je een flubberderriedouche!

Wie op het einde van het spel de meeste flubber heeft wint!

Benodigdheden:.

  • Vershoudzakjes
  • Zand
  • Water
  • goudmunten