Fototaal

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Scouts et Guides Pluralistes de Belgique
Eenheid auteur: onbekend

Spelverloop:
*De kinderen zitten allemaal rond enkele tafels. Zorg dat ze genoeg plaats hebben. Met een stukje krijt teken je voor elk kind een lijn. Daarna deel je de foto’s uit.

  • Vraag aan de kinderen (individueel) om aan de ene kant van de lijn de foto’s te leggen die iets leuks uitbeelden. Aan de andere kant van de lijn komen de foto’s die iets ‘slecht’ uitbeelden. (je kan in plaats van goed & slecht ook mooi & lelijk, gelukkig & ongelukkig, eerlijk & oneerlijk, …) gebruiken.
  • De leider loopt rond en observeert goed de verschillende keuzes van de kinderen. Eenmaal alle kinderen klaar zijn met de oefening, verzamelt de groep en lopen ze samen van de ene naar de andere tafel om elkaars keuzes te bespreken.

Vraag niet alle kinderen om hun keuzes uit te leggen. De oefening mag niet al te lang duren. Anders verliezen de kinderen hun aandacht.

Benodigdheden:7 of 8 foto's per kind. Zorg ervoor dat er verschillende kinderen gelijkaardige of identieke foto’s hebben zodat ze achteraf kunnen vergelijken. Elke foto kan worden gelinkt aan een andere foto: goed/slecht, mooi/lelijk, …


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,
Soort activiteit: voor binnen,