Gebruiker:Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren)

Uit FOSwiki


NauwgezetteArend.png
Terwindtvaarders.png


Martijn begon zijn scoutscarrière als bever bij Scouting Nederland, bij waterscoutinggroep De Terwindtvaarders in het Limburgse Heel. Dit was echter van korte duur, en daarna heeft hij jarenlang niets meer in scouting gedaan.


Faunaten.png

Enkele jaren geleden maakte hij, als beheerder van een polyvalente ruimte op de VUB-campus te Jette, van dichtbij de oprichting van De Faunaten mee, en leerde zo ook van het bestaan van Open Scouting. Toen een jaar later een vriendin met meer scoutservaring op zoek was naar een Brusselse eenheid, bracht hij haar naar de eerste vergadering van het tweede werkingsjaar van De Faunaten. Daar bleek dat ze ook nog wel een verkennerleider konden gebruiken, en zo begon de leiderscarrière van Martijn.

In zijn tijd bij De Faunaten vervulde Martijn de functies Assistent-Takleider Verkenners-Gidsen, Takleider Verkenners-Gidsen, webmaster en Assistent-Eenheidsleider. Hij volgde een Leiderscursus van TRAVO, en maakte zo voor het eerst kennis met de nationale structuren. In die tijd kreeg hij ook zijn totem: Nauwgezette Arend. Arend organiseerde voor de VG's de deelname aan verschillende internationale kampen, iets wat zijn latere scoutingactiviteiten sterk zou beïnvloeden. Hij bleef actief leider bij De Faunaten tot en met scoutsjaar 2006-2007.


GilwellArend.png

In het scoutsjaar 2006-2007 was Arend ook werkzaam als stafmedewerker bij FOS Open Scouting, als communicatieverantwoordelijke. Na die tijd bleef hij actief als vrijwilliger voor FOS Open Scouting, onder meer in de toenmalige Ploeg Programma.


Arend volgde in de zomer van 2007 ook de Gilwell cursus, in 2008 bekroond met de uitreiking van de Gilwelldas en -kralen.


Nauwgezette Arend is op scoutingvlak ook actief buiten Open Scouting. Zo neemt hij onder meer deel aan de servicekampen van de Dutch Work Party een initiatief van Scouting Nederland waarmee hij kennis maakte tijdens een kamp in het Kandersteg International Scout Centre, in Zwitserland, en werkt hij mee bij de Challenge du Gerfaut, een nationale, interfederale patrouillecompetitie.


FOSwiki-links:

Om het mezelf gemakkelijk te maken, hier enkele wikipagina's die ik volg en/of bewerk: