Gehandicapt (Stadsspel)

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: S.Egel
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
De gasten worden verdeeld in 4 groepen. Iedereen heeft een handicap (6 soorten)

- 1 oog blind

- stom

- 1 arm af

- siamese tweeling

- stomphandjes

- allergie (schmink)


Ze krijgen een kaartje mee van de verschillende ‘medische plaatsen’ in de stad. In de volgorde die ze zelf kiezen moeten ze naar die medische plaatsen gaan om de verschillende handicaps te genezen. Als ze op de plaats zijn moeten ze eerst een spelletje doen dat te maken heeft met die handicap en dan kunnen ze genezen. (ofwel krijgen ze gewoon iets van de leiding daarvoor, ofwel krijgen ze een flyer die ze in een winkel, apotheek,… moeten inruilen voor pilletjes of zo)

Elke groep heeft ook een vlag. Als iedereen genezen is mag je vlaggen beginnen zoeken in de stad. Wie de meeste vlaggen heeft is gewonnen. Om de vlaggen te vinden krijgen ze een lijst mee van plaatsen in de stad. Als je als derde op een medische plaats komt mag je 1 plaats op je lijst schrappen, als 2e 2 plaatsen en als 1e meerdere plaatsen, afhankelijk van hoe ver je moet stappen (verste plaats van de scouts = 5 schrappen, 2e verste= 4 schrappen,…). Hoeveel mensen er al op die plaats geweest zijn kan je weten doordat elke groep zijn naam schrijft op het papier op die plaats, wanneer ze er komen. Zo blijven er nog een paar plaatsen over op je lijst, waar de vlaggen van andere teams kunnen zitten. Hoe meer je mag schrappen, hoe minder je dus moet zoeken!


schema:

HANDICAP------PLAATS------------SPELLETJE------------------------GENEZING--------------VAN?Blind---------brillenwinkel-----Blindenparcours-------------------bril------------------brillenwinkel(flyer)siamees-------kliniek-----------2 te weinig, 3 teveel (liggend)---Schaar----------------Hangt daarallergie------Apotheek----------Klopspel (met krantenpapier)------vitaminepil-----------Apotheek (flyer)stomphandjes--cm----------------Tekening namaken met voeten-------handschoentjes---------Leider1 arm---------winkel------------Chinese voetbal met 1 arm---------spuitje----------------winkel (flyer)stom----------psychiatrie--------uitbeelden-----------------------babbelwater------------leiderBenodigdheden:plakband, schmink,... om hen gehandicapt te maken

kaartje van het stad met 6 plaatsen op

lijst met plaatsen in de stad (voor de vlaggen)

4 vlaggen

papieren op elke medische plaats

krijt voor blindenparcours

kranten

papier + stiften

ballen

bril

schaar

muntjes (pil)

handschoentjes

spuitjes

potjes water

flyers van de FOS om te ruilen in de winkels


Geschikt voor: Welpen,JVG's-Aspiranten,
Soort activiteit: voor in de stad, met een thema