Het Plastisch Chirurgiespel

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Enthousiaste Zwaluw
Eenheid auteur: 190e De Kievit

Spelverloop:
Dit spel kan zowel op een plein als in een bos gespeeld worden.

Om het spel in te leiden komt de leiding als dokters verkleed naar de jongeren om samen met hen tot het woord plastische chirurgie te komen. Dit kan door vragen te stellen.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk correcties te verzamelen doorheen het spel. Hiervoor moeten ze bij de dokter geraken die de correcties kan uitvoeren, de plastisch chirurg. Hij/zij zal hen opdrachten geven, dit mogen opdrachten zijn die een kwartier of meer in beslag nemen. Wanneer ze een correctie gehad hebben krijgen ze een letter. Het is de bedoeling om persoonlijk zoveel mogelijk letters te verzamelen om op het einde het woord te kunnen vormen. Wie dus het meeste correcties kan verzamelen zal het snelst het woord kunnen leggen. De letters mogen ze telkens in hun lokaal gaan verstoppen om zo de letters te beschermen. Maar opgepast! Onderweg kunnen ze de ziekenhuisbacterie tegenkomen. Dit zijn tevens twee scoutsen/gidsen.

Wanneer ze besmet zijn (getikt) moeten ze de dokter opzoeken die helende krachten bezit. Om een medicijn te ontvangen moeten ze ook opdrachten doen. Deze opdrachten zijn vooral van korte aard. De ziekenhuisbacterie is er om het spel wat moeilijker te maken. Deze lopen vrij rond.

De opdrachten zijn van uiteenlopende aard. En de correcties worden geschilderd op het gezicht en de armen met verf. En iedereen begint met een ballon onder de t-shirt die ze eerst moeten wegkrijgen door liposuctie. Met ballonnen kunnen dan ook nog correcties toegevoegd worden. Tot ze uiteindelijke helemaal zijn omgebouwd.

Dit spel is er om de Verkenners/gidsen, die toch wel in een kritische fase zitten, op een ludieke manier bekend te maken met de gevaren van plastische chirurgie, dit gaat dan enkel om de esthetische ingrepen.

Benodigdheden:

  • verf/stiften
  • ballon
  • letters