Het grote Robin Hood spel

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Taris
Eenheid auteur: 155e De Feniks

Spelverloop:

- Je hebt minimum drie begeleiders nodig.
- Het spel duurt ongeveer 2 à 3 uur.

Voorbereiding

Er zijn verschillende personages. Er is 1 Robin Hood en twee begeleiders(sters) die telkens 2 of 3 rollen vertegenwoordigen. Zij moeten zich steeds verkleden in de desbetreffende rol. Er moet voor ieder kind een groen papieren hoedje gemaakt worden met een veer op. Voor elk kindje moet er ook minimum 1 waterballon gevuld worden.

Inkleding
Het is het vervolg van waar de disneyfilm stopt: de koning is dood, iedereen is vrij, Robin Hood wordt voorgesteld als nieuwe koning, tot koning Richard terug is. Maar er is een probleem. Juist voor de slechte koning dood was heeft hij zijn kroon verstopt. Robin Hood moet dus op zoek naar de kroon, en schakelt daarom de kindjes in omdat hij gehoord heeft hoe goed ze wel niet zijn in het vervullen van opdrachten. Om de kroon te vinden, moeten ze langs verschillende personages gaan: de prinses, de tovenaar, de soldaat, de bewaker en de boeman. Elk hebben ze van de koning een tip gekregen van waar de kroon ligt. Het is de bedoeling dat de kinderen de tips verkrijgen door telkens een paar opdrachten te vervullen. Is Robin Hood wel een goede koning? En heeft hij goede helpers? Robin Hood heeft voor iedereen een groen papieren hoedje mee met veer om zich helemaal “robinhood” te voelen.

Spelverloop
1. Inleiding door Robin Hood

2. Op zoek naar de prinses
De opdrachten.
een puzzel maken (meerdere indien meer kindjes)
20 tekeningen inkleuren
een bloemenboeket maken
juwelen maken voor de prinses
stop de band: liedjes herkennen
Alles vervuld: tip: bijv. buiten

3. Op zoek naar de tovenaar
De tovenaar is zijn geheugen kwijt. De kindjes moeten hem helpen.
Opdrachten:
Eerst tonen dat ze slim zijn: bijv. pictionary, fotofun,… 3 verstopte potjes zoeken met magisch meel, aarde en zand in. Dat doet de tovenaar in een grote pot, hij roert en zegt een spreuk. Dat lukt niet. De tovenaar heeft zijn geheugen nog niet terug, dus de kindjes moeten helpen. Allemaal een toverstokje maken, Leren toveren door de tovenaar na te doen op het liedje van “Iedereen kan toveren” van K3 Terug naar de toverpot en allemaal samen de toverspreuk zeggen en tegelijk strooien van mengsel op het hoofd van de tovenaar. Hij weet de tip terug: bijv. bij het monilokaal.

4. De soldaat
Robin Hood en zijn handlangers moeten het land kunnen verdedigen. Daartoe volgende opdrachten: Ballonnenstamp
Camouflagetechnieken: shminken + takken, bladeren enz.
Uithouding: x aantal toertjes lopen
Eventueel indien tijd: sluipspel
Voltooid? Tip: bijv. onder de grond

5. De stoere bewaker van het kasteel (binnen)
Niemand mag binnen, uitsluitend de toekomstige koning. De kindjes zeggen dat Robin Hood de toekomstige koning is. Ze mogen binnen.
Opdrachten:
Stevige burcht bouwen met blokken
Ballonnen in de lucht houden
Smalle gang maken. Robin Hood wordt geblinddoekt. De kindjes moeten proberen door de gang te geraken zonder dat Robin Hood ze kan pakken.
Daar zien ze ineens een boeman. De bewaker raakt in paniek. De kindjes moeten hem pakken zodat de bewaker hem kan opsluiten.De kindjes krijgen dan elk een waterballon en bekogelen hem tot de boeman zegt dat hij het nooit meer zal doen.
Kindjes worden beloond met tip: bijv. onder stenen

6. Einde
Robin Hood heeft alles opgeschreven op een perkament. De kindjes gaan nu op zoek mbv. de tips en vinden uiteindelijk de kroon.

Benodigdheden:
Hoedjes van papier
Veren voor kindjes
Tekeningen
Kleurtjes
Crepepapier voor juwelen en voor de toverstokjes
Puzzel (grote stukken)
Touw voor juwelen
Bekende kinderliedjes.
Ketel
Papier
Nietjesmachine
Liedje K3
3 potjes met zand, aarde en meel
Ballonnen
Shmink: bruin zwart groen
Ballonnen
Waterballonnen
Blokken
Banken
Blinddoek
Kist

kroon