Het verhaal van Keeo

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Keeo komt aangelopen op het terrein en wil praten met de bevers en de leiding om zijn verhaal uit te leggen. Maar dit lukt niet , wij als mensen verstaan Keeo niet , het is één grote brabbeltaal... De enigste manier om Keeo te verstaan is de magische bliksem opwekken.

Bij het begin van het spel krijgt elke bever een plakker op zijn trui gekleefd met 3 verschillende figuren op. De bevers moeten bliksemschichten (=breeklichtjes) overdragen. De bever mag pas overlopen met een bliksemschicht als het een medebever heeft gevonden die dezelfde figuur op zijn buik heeft.(van de figuren maken we 9 verschillende volgordes op de stikkers. Op die manier moet je steeds een andere bever gaan zoeken).

De Bever bekijkt de eerste figuur en zoekt een vriendje die dezelfde figuur heeft. Dan kunnen ze samen overlopen naar het andere kamp, het kamp hoog in de wolken!

Maar pas op! Het pad naar de wolken zit vol met bliksemafleiders (leiders in aluminiumfolie) indien zij jou kunnen aanraken is je bliksem die je bij je hebt niks meer waard en moet je terug naar het basiskamp achter een nieuwe... Ook je mede bever moet dan terugkeren.

Indien je toch samen met je vriendje weet binnen te raken in het kamp van de wolken dan kan je de bliksemschicht inruilen voor een bekertje water(=regen). Dat bekertje kan je gieten in een koker. In de koker is de grote bliksem aanwezig (indrukwekkend knutselwerk uit breeklichtjes) . De bevers moeten overlopen tot de koker overloopt en de bliksem eruit komt.

Bij het overraken wordt het eerste element op de sticker doorstreept en moet je een ander vriendje zoeken die net hetzelfde 'tweede element' heeft op zijn sticker als jijzelf . (teamwork)

Op het einde van het spel is de bliksem er (Keeo wordt geraakt door een bliksemschicht en kan plots met de bevers praten). Vervolgens kan Keeo het hele keeoverhaal in geuren en kleuren vertellen. Op die manier weten de bevers wie Keeo is en waarom hij enkel met ons kan praten.

Benodigdheden:

  • Stickers
  • Breeklichtjes
  • Buis
  • Bekers
  • Water
  • Aluminiumfolie(om de bliksemafleiders mee te verkleden)