Junglestratego (Vleermuis style)

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Schiettecatte Pieter
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
De welpen worden in twee groepen opgedeeld (als ze uit de raadrots komen). We laten eerst de derdejaars uit de raadrots komen in groepjes van twee (vriendjes) en elk groepje gaat steeds naar team rood of blauw, alwaar ze een beetje verf om hun smoel krijgen. Elk team krijgt ook een aanvoerder (die de vlag draagt naar het bos) en die samen met iemand van de leiding het spel leidt vanuit de kampen. De rest speelt best mee, het is leuk en de gastjes appreciëren dat (en ge moet u niet laten doen!).

Elk team heeft een aantal kaartjes, op elk kaartje staat de rang, een hogere rang pakt een lagere rang, eventuele uitzonderingen staan op het kaartje. Het spel begint wanneer het signaal “spel begin” gefloten wordt, en stopt als het “eind signaal” komt. De bedoeling is dat je iemand tikt van het andere team, heeft die een hogere rang moet je je kaartje afgeven en om een nieuw gaan, gelijke rangen geven elkaar hand en spelen verder.

De bedoeling is de vlag van de tegenstander te stelen. Als je de vlag in je kamp gekregen hebt krijg je één punt, en moet je ze zo snel mogelijk terugbrengen. De vlag mag niet aangeraakt worden door mensen uit het eigen kamp, wie de vlag draagt en getikt wordt en sterft moet de vlag daar achterlaten, maar de tegenstanders mogen ze niet aanraken.

Vanaf er drie punten gescoord zijn (of het speciale fluitsignaal klinkt) komt de olifant in het spel. Om te winnen moet je de olifant uitschakelen. Je moet dus zo snel mogelijk drie punten scoren, zodat de tegenstander de olifant in het spel moet brengen, zodat je die kan uitschakelen, en winnen!

Chronologie 1u en 20 minuten gewoon spelen 20 minuten olifant opjagen, als olifant 20 minuten uithoud: gewonnen

Als olifant gepakt is of leeft 20 minuten: spel afblazen met eindsignaal, verzamelen en terug vertrekken naar terein, vieruurtjes en dikke bertha!

Benodigdheden:

  • Vlaggen
  • Schmink (rood en blauw)
  • Kaartjes
  • Fluitjes!


Geschikt voor: Welpen,JVG's-Aspiranten,VG's-Juniors,
Soort activiteit: voor in het bos,