Kerstkoken en -knutselen

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: onbekend
Eenheid auteur: onbekend

Spelverloop:

Algemene versiering lokaal

Rond de kerstperiode is een echte kerstboom altijd gezellig en sfeerscheppend. Waarom zouden we met de bevers niet zelf eens een kerstboom versieren? Het is het overwegen waard om eens de traditionele versiering in de kast te laten staan en zelf iets te bedenken en te maken om er de boom mee te versieren : sterretjes van papier of limnaderietjes, slingertjes van aluminiumfolie of gekleurd papier, papieren engeltjes, broodfiguurtjes, zelfgebakken koekjes of mandarijntjes. Ook kerstballen kunnen van crèpepapier of aluminiumfolie gemaakt worden. Je kan het lokaal verder ook nog versieren met slingers en mobiles. Je kan ze in alle kleuren en vormen maken, met stevig gekleurd papier. Voor de mobiles knip je uit stevig karton vormpjes. Deze vormen worden bv. Versierd met papier of verf. In het midden van de bovenkant prik je een gaatje. Daarna hang je de vormen op aan draadjes.

Kindersangria maken

nodig (voor 8 of 10 personen): 1 banaan, 2 sinaasappels, 2 perziken, 1 citroen, 1 liter druivesap, 1 liter sinaasappelsap, 1 liter witte limonade

werkwijze: Pers de citroen uit en rasp de schil. Doe het citroensap en de geraspte schil in de schaal. Snijd de banaan in schijfjes. Doe er sinaasappelpartjes en perzikpartjes bij. Giet er dan druivesap en sinaasappelsap over. Laat dit een uur op een koude plaats staan. Als je het gaat drinken, meng er dan koude limonade door.

Hapjesstekelvarken maken

nodig: belegen kaas in dobbelsteentjes en verschillende hartige en zoete ingrediënten zoals augurkjes, radijsjes, zilveruitjes, noten, mandarijntjes, banaan, ananas, TV-worstjes, enz.

werkwijze: Steek op satéprikkers verschillende hartige of zoete ingrediënten. Verzin zelf wat lekker bij elkaar hoort. Steek de verschillende volle prikkers in een halve appel of doorgesneden kool, waardoor een stekelvarken ontstaat.

Benodigdheden:zie hierboven