Kimspel (broeders van mowgli 1)

Uit FOSwiki
06 boy.png
07 girl.png
Kimspel (broeders van mowgli 1)

Auteur: onbekend
Tak(ken): alle


Wanneer.png

Duur van het spel: onbekend

Waar.png

Terrein: onbekend

Wie.png

Aantal leden: onbekend
Groepen: onbekend
Aantal begeleiders: onbekend
Taakomschrijving van de begeleiders: onbekend


Wat.png


Beginsituatie:
Mowgli krijgt les van Bagheera: zich stil voortbewegen in de jungle , goed leren luisteren, tasten en ruiken

Spelverloop:


  • Welpen zitten in een kring. Iemand speelt voor Mowgli en een andere welp voor Bagheera. Mowgli krijgt een stok (rol kran¬tenpapier) en wordt geblinddoekt. Bagheera staat ook in de kring. Mowgli moet proberen Bagheera te tikken. Hij roept telkens: "Bagheera waar ben je ?" Bagheera mag slechts ant¬woorden met "hier". Bagheera mag van plaats veranderen. Als Mowgli, Bagheera raakt worden de rollen omgewisseld.
  • één geblinddoekte welp plaats zich midden in de kring, gevormd door de andere welpen en moet raden wie er gesproken heeft. De welpen die door hem aangeduid worden om te spreken zeggen altijd hetzelfde: "wie ben ik Mowgli".
  • tastkim : mijn lievelingsboom: dit spel wordt gespeeld door koppels. De ene is geblinddoekt, de andere leidt de geblinddoekte welp naar een bepaalde boom in het bos. de geblinddoekte welp mag de boom betasten, ruiken enz... en hij tracht deze gegevens te onthouden. Vervolgens wordt de geblinddoekte terug naar de vertrekpositie geloodst, liefst langs een andere weg. Dan mag de blinddoek af en moet deze welp de boom terugvinden. Als het voor sommige te moeilijk is kan je enkele voorwerpen aan de bomen hangen, dit is natuurlijk veel makkelijker.
  • Het kiezen van de koppels kan je gemakkelijk aan de hand van een kiesspelletje : partnerruil: de welpen stellen zich op in een kring. Ze worden afwisselend één of twee genummerd. De nummers één kijken mee met de wijzers van de klok, de nummers twee omgekeerd. De welpen schudden telkens de hand van de persoon tegenover hen. Daarna bewegen de welpen zich rond die persoon en steken hun hand uit naar de volgende partner die naar hen toekomt. Zo gaan ze de kring rond. Op een gegeven moment roept Akela halt. De welpen die op dat moment tegenover mekaar staan vormen een koppel.
Materiaal:


  1. krantenpapier, speeldas om te blinddoeken
  2. krantenpapier, speeldassen om te blinddoeken
  3. speeldassen om te blinddoeken, eventueel enkele simpele voorwerpen om rond de bomen te hangen, touw
Waarom.png