Koeienvlaaienspel

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Kwikstaart
Eenheid auteur: 155e De Feniks

Spelverloop:
Een echte Feniks klassieker!

Dit spel wordt het best gespeeld op een open veld. Het terrein wordt afgebakend met een touw als volgt: een groot rechthoek (breedte: 15m - lengte 30m), dit wordt dan nog eens onderverdeeld in 3 gelijke stukken.
Vooraf maak je met uw gasten lijmballen (natte papier maché die in de verf gedopt worden) en schilden. De bedoeling is om ballen naar het andere team te werpen en ze zo te doden à la "capture the flag".

Voorbereiding
Rol krantenpapier in bolletjes (maak er zeker genoeg, minimum 50 p.p.). Nadat ze een klein beetje gedroogd zijn (maar zeker nog zacht en slijmerig!), dop je ze in de verfpot van jouw team. Maak ook schilden om je te beschermen tegen inkomende ballen van de vijand. Bind, plak, kleef karton aan elkaar om een deftig schild te hebben.

Het spel
Beide teams staan aan de uiteinden van het veld. Het lint dat de grenzen aanduid van de 3 speelvlaktes zijn zogezegd "rivieren". Elk team heeft een brug (stuk karton) dat ze kunnen leggen en verleggen op het lint en waar ze dus kunnen oversteken. De emmer met ballen blijft staan aan de uiteinden, waar ook de vlag ligt (je pakt het aantal ballen mee die je kan dragen). De spelers lopen op het fluitsignaal naar elkaar toe en leggen hun bruggen om in het middelste gedeelte terecht te komen. Je gooit met ballen naar de vijand en wanneer je geraakt bent lig je uit het spel (een variant: terugkeren, even wachten en weer doordoen). Je probeert de vlag te veroveren van het andere team en loopt terug. Ballen die je schild raken, doen jou niet dood.
Je kan ook werken met 1 vlag in het midden.

TIP
Je kan dit evengoed in het donker spelen en misschien zelfs fluoricerende verf kopen als extra'tje

Benodigdheden:

  • behangerslijm
  • verf (2 kleuren)
  • karton
  • lint
  • krantenpapier
  • 2 vlaggen