Cursus Hoofdanimator

Uit FOSwiki

(Doorverwezen vanaf Leiderscursus)

Begeleid je tak met TRAVO, Cursus Hoofdanimator is een cursus van TRAVO

Bannerhoofdanimator.jpg

Wie

Je mag jezelf inmiddels gerust een ervaren leid(st)er noemen. Een origineel spel uitdenken? Je draait er je hand niet voor om. Ook over kinderen en hun handleiding heb je ondertussen wel kaas gegeten... Je kan gerust verder groeien op cursus!

Wat

Inhoudhoofdanimator.jpg

Ik als leider en binnen een ploeg van leiding wordt behandeld in blokken als rolpatronen, leiderschapsstijlen, de roos van Leary, communicatie, waarden, doelbewust programmeren, verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid, evalueren, open blokken: een uitdaging en nog andere verrassingen!

Periode

In het najaar vindt de cursus plaats in de herfstvakantie. In het voorjaar vinden er drie weekends plaats. De data vind je hier

Kostprijs

De prijs van het geheel bedraagt zo'n €95. (dit is een richtbedrag, check hier voor het precieze bedrag)

Attest

Na de cursus ben je verplicht om nog eens 3 maanden binnen je eenheid actief te zijn. Daarna vul je samen met je eenheidsleiding een stageformulier in dat je ontvangt na het volgen van je stageperiode en dat je opstuurt naar het FOS-kantoor. Daarna krijg je het attest van hoofdanimator. De hele procedure kan drie tot zes maanden duren.

Met je officieel erkend attest kan je terecht bij andere organisaties en veel steden en gemeenten drukken hun waardering uit in subsidiëring voor het attest.

Voor meer info omtrent attesten en subsidies klik hier

Inschrijven

Inschrijven kan via de FOS-website - Cursus Hoofdanimator Lees ook de Algemene Voorwaarden.

Bron(nen)

Bron(nen):