Leiding mag ook nog spelen!

Uit FOSwiki


Weekends organiseren, leventjes knippen, de kas bijhouden, … Als ervaren leiding heb je vaak meer dan genoeg te doen om je tijd nuttig te besteden voor de scouts. Het is dankzij al jouw engagementen en inzet dat al die kinderen wekelijks zoveel plezier kunnen beleven. Bij dit alles mag je niet vergeten dat de reden waarom je steeds naar de scouts gekomen bent is dat je het leuk vond! En het is niet omdat je plots leid(st)er bent dat je geen plezier meer mag beleven. Integendeel, je moet nog steeds veel plezier beleven aan de scouts, anders haak je snel af. Op cursus hebben we dit trachten te illustreren door te spelen. Ook in je eenheid mag je niet vergeten te spelen. Hieronder enkele ideeën, ongetwijfeld vind je er zelf nog veel meer.

  • Kleed het leidersweekend in volgens een bepaald thema en houdt dit thema de hele tijd vol. Ook tijdens het eten, het slapen, …
  • Ga naar de duinen of naar het bos en speel een simpel vlaggenspel waar je elkaars vlag moet stelen.
  • Werk een rollenspel uit en in plaats van over koetjes en kalfjes te babbelen in de bar ’s avonds speel je je rollenspel.
  • Begin je eenheidsraad steevast met een klein spelletje.
  • Ga op Saamdagen of op cursus. Daar kun je genieten van instapklare activiteiten zonder dat je zelf iets moet voorbereiden.