Licht in de Duisternis!

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Op de rand staan van leven en dood, de tijd der verschrikkelijke demonen is aangebroken!

De enigste manier om uit deze vallei der verschrikkingen te raken is het licht zo intens mogelijk te bundelen en alle het kwade uit deze donkere tijden te verdrijven!


Dit spel wordt gespeeld in het bos en een deel op een open vlakte (best aan een lokaal) als het reeds donker is (de lichten in het lokaal moeten ook uit).

De JV/JG (V/G) moeten per patrouille breeklichtjes overbrengen (van die breeklichten die je rond je hand kan doen, ronde breeklichten, zie 'benodigdheden').


Er zijn 3 kleuren breeklichtjes :

Gele breeklichten: standaard breeklichtjes die je krijgt als ‘leventje’ bij het basiskamp (= kant van het lokaal) , hiermee loop je altijd (!) over , deze zijn 1 punt waard.

Blauwe Breeklichten : deze breeklichtjes vind je terug in een envelop ergens in het bos, deze zijn 2 punten waard

Rode breeklichten : deze breeklichtjes vind je terug in een envelop ergens in het bos, deze zijn 3 punten waard . Hou er wel rekening mee dat ze moeilijker te vinden zijn dan de blauwe breeklichtjes.


Zoals hierboven reeds vermeld, start iedereen met een geel breeklichtje. Het doel is dit breeklichtje over te brengen naar de andere kant van het bos. Daar staan (volgens het aantal patrouilles) 4-meter palen recht. Aan deze vier meter palen komt een touw die je zoals bij een vlaggenmast omhoog en omlaag kan trekken.


uitwerking:

onderaan de sjorpaal leg je een mastworp met een sleutelhangerringetje of iets dergelijks in verweven , idem dito bovenaan, door de twee ringetjes loopt een tweede touw , op die manier krijg een hijssysteem. In het tweede touw (het hijstouw) leg je kleine lusjes (20 - 30 tal), zorg ervoor dat de lusjes door het ringetje kunnen.

Door die lusjes komen uiteindelijk de breeklichtjes te hangen.


De JV/JG moeten overlopen met hun breeklichtje rond hun pols en hun das in hun broek. Het doel is aan de overkant van het bos te raken , zonder dat je das door een wrede demon uit je broek wordt getrokken.

Wordt je das uit je broek getrokken moet je al je breeklichtjes afgeven aan de demon en terug naar het basiskamp. Raak je toch aan de overkant , dan mag je het breeklichtje rond het onderste lusje hangen en het touw naarboven doortrekken tot het volgende (lege) lusje . (op die manier gaan de breeklichtjes omhoog).


Maar gewoon overlopen met gele breeklichtjes levert je weinig punten op.

Extra punten zijn te verdienen door op zoek te gaan naar blauwe of rode breeklichtjes. Om te beginnen start je (altijd!) met een geel breeklichtje in het basiskamp. In het basiskamp is er ook een beamer die fotos projecteert van plaatsen in het bos/ aan de rand van het bos/… Op die plaatsen hangen de enveloppen met de blauwe en rode breeklichtjes.

Het spreekt voor zich dat de foto’s waar de rode breeklichtjes (3punten) zich bevinden moeilijker terug te vinden zijn dan de blauwe (2 punten).


Indien je toch zo een envelop weet te bemachtigen , breek je het gevonden breeklichtje(zodat het licht geeft) , doe je het rond je pols en probeer je over te lopen naar jouw 4-meter paal. Lukt het je, hangen je beide(!) breeklichtjes eraan.


Op het einde van het spel worden per patrouille de verschillende breeklichtjes geteld en de punten berekend.

Geel = 1 punt

Blauw = 2 punten

Rood = 3 punten

De hoogste breeklichtjes toren = 10 punten.


De patrouille die de meeste punten haalt , wint het spel.


Extra:

Het basiskamp kan je afbakenen door kegels waarin een theelichtje brandt, dit heeft een heel leuk feeëriek effect. Rond het basiskamp kan je wat Halloween geluiden laten afspelen om helemaal in thema te zijn.

Benodigdheden:.


- (veel) [1]Breeklichtjes in verschillende kleuren (geel, blauw, rood)

- 4-meter palen

- Sjortouw

- Ringetjes van sleutelhangers

- Beamer & Laptop

- Foto's met locaties in en rond het bos

- Halloweensounds (en radio)

- Kegels

- Theelichtjes

- Demoneninkleding