Love en wiet.

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Kolibrie
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Dit spel is bedoel om de spelen aan het begin van een weekend of bij één overnachting ergens ter plaatse. Hier in het spelverloop was het thema Woodstock en Hippy en natuurlijk met veel wiet. Men kan dus het spelverloop/verhaal aanpassen naar het gewenste thema.

Alle leden verzamelen aan het station of op één andere plaats dan waar het weekend of de overnachting doorgaat. Daar wordt de bagage van de leden opgeladen in een vrachtwagen en die brengt alles naar het het festivalpark Woodstock (verblijf weekend/overnachting). De verzamelde leden krijgen een route die ze moeten volgen om zo ook naar het festivalpark Woodstock te geraken. Onderweg komen de leden de vrachtwagen tegen die hun bagage zou overbrengen naar het festivalpark. Die is echter overvallen door de conservatieven die tegen Woodstock zijn en alle bagage is verdwenen. Ietsjes verderop ligt een clochard (leiding) die alles heeft gezien. In ruil voor een grote pak wiet wil hij wel zeggen wat er allemaal gebeurd is en waar ze hun bagage kunnen vinden om hun tocht verder te zetten naar Woodstock.

De leden moeten nu bij enkele plaatselijke hippies wiet trachten te halen die ergens vrij rond leven in een bos. Aan het begin van het bos verzamelen ze de overgebrachte wiet op een veilige en verborgen plek. Want in het bos loopt de politie alsook conservatieven. Wanneer de leden met wiet getikt worden door de politie zijn ze hun wiet kwijt en worden ze gevangen gehouden in de plaatselijke smokkelcel van het bos. In deze cel is slechts plaats voor 2 personen. Zodra er een derde persoon bijkomt mag de persoon die er al het langst zit er terug uit en haar/zijn tocht verder zetten. Worden de leden met wiet getikt door de conservatieven dan spelen ze eerst dassenroof. Verliest de conservatievelling dan mag het lid met de wiet verder. Verliest het lid met de wiet dan wordt deze wiet afgenomen door de conservatievelling en kan zij/hij opnieuw proberen om wiet over te smokkelen.

Wanneer men gezamenlijk het gewenste aantal kg wiet heeft bemachtigd en dit aan de clochard heeft gegeven dan komt men via een wegbeschrijving de bagage op het spoor. De leden brengen de bagage naar het verblijf en instaleren zich voor het komende weekend of overnachting.

Benodigdheden:Kaartjes met wiet, vrachtwagen, touw (afbaken cel), das (uniform), plaats voor bagage