Maffiosi in the ghetto !

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Vandaag kruipen alle jongverkenners/jonggidsen in de huid van een echte detective.

De JV/JG moeten op zoek naar een zware maffia bende. Zij bevinden zich in ‘the ghetto’ van Eeklo .


Tot die maffiabende behoren nu ook hun leiding! Jawel Don Vledja , Don Vinké , Picciotti Pottow, Capodecino Alejandro, Soldati Koedas & Caporegimes Egalas , alleen zijn ze terecht gekomen in de wrede wereld van drugs & wapensmokkel! Zij proberen zich door hun duistere achtergrond ongezien te verplaatsen door ‘the ghetto’.


Het spel begint bij de centraal ontmoetingsplaats (de markt/de kerk) . Hier krijgt elke patrouille een envelop , deze mag pas open vanzodra de klok half 3 slaat! (één leider blijft hier om het spel nog eens goed te overlopen en om eventuele vragen te beantwoorden.)


In de envelop vinden ze het volgende terug:


- De grote brief van DON DIABLO


Amigo’s ,


Enkelos weekos geledos zein die lèideros von jullos by onse maffiosi gekomenosos ! Don Vledja , Don Vinké , Picciotti Pottow, Capodecino Alejandro, Soldati Koedas & Caporegimes egalas, jawel allemalos!

In die brievos zit enos plannos waar zij’os zich bevindos! Maar OS, het is verbodenos om die anderos stratos te betredenos!

Jullieos kunnen terugvindos die leideros éénos par eenos , Start met die eerstos op das papieros!

Hoe rapperos alle leideros gevondos zijn , hoe meeros puntos! (10 puntos per leideros!)

MAAROS!! Elke jongverkennos krijgt enos papieros op zijnos ruggos , PASOPOS! Elk Leideros kijkt rond , per gezienos papieros , minderos puntos! (per geradenos getallos min 1 puntos!)

Als die klokkos slaat 4 uur, iedereen terugos aan de kerkos!


Salu’tos


DON DIABLO


- een plannetje van ‘the Ghetto’ (enkel de gekleurde straten zijn van toepassing voor het spel)

- een strookje waarop alle leiding staat in een bepaalde volgorde. (Het is de bedoeling dat ze de leiding zoeken in deze volgorde)


Kort samengevat doel van het spel:


De leiding moet zich enorm goed verkleden, zodat de jv/jg zich niet bewust zijn van hun aanwezigheid en heel goed moeten opletten! bv een zwerver/ man van't stad/ ....


Het doel van het spel is dat alle patrouilles alle maffia-leiders zo snel mogelijk terug te vinden, in de volgorde waarop die op hun papiertje staat. De leiders bevinden zich in de aangeduide straten. Per gevonden leider krijgen ze 10 punten.


Maar , de leiders houden ook de jv/jg in de gaten. Elke jv/jg krijgt een Plakker/sticker op zijn rug met daarop een willekeurig letter/cijfer, dit zijn strafpunten. Elke getal/cijfer die door de leiding na afloop van het spel geraden wordt is een minpunt.


De Patrouille met het meeste punten wint het spel!

Benodigdheden:

  • Verkleedkledij
  • Brief DON DIABLO/stratenplan/leidersstrookje (aantal volgens aantal patrouilles)
  • Plakkers / stift
  • Enkele enveloppen