Mercator uitstap

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Steppelemming
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
We starten met een vierkantsformatie aan het station. Wanneer we op de trein van Gent naar Oostende zijn halen we de foto’s boven van de Mercator en zeggen we dat we een oud zilschip gaan bekijken, zoals de schepen van pirates. We gaan dan rechstreeks naar de Mercator en ze krijgen er ongeveer een half uur vrij om rond te kijken (niemand gaat van de boot). Na een half uur blazen we verzamelen aan het dek en leggen we het spel uit. Ondertussen gaat iemand de twee startflessen verstoppen beneden. Vanaf het begin het van het spel is uitgelegd (de rest vernemen ze als ze fles 5 vinden) en de groepen verdeeld zijn mogen ze hun fles gaan zoeken. Vanaf ze die gevonden hebben moeten ze per groep verzamelen aan de kade en vertrekken.

Vanaf de mercator lopen er twee sporen die nu en dan samenkomen (om werk te besparen). In totaal zijn er 8 hinttekens, 4 voor elke groep. Ook heeft elke groep 4 hintfotos (vb mensen of plaatsen). Dus na een tijdje komt groep A uit op het eerste hintteken en in combinatie met hun eerste hintfoto beginnen ze te zoeken in een omtrek die het teken aangeeft (vb 6 meter). Ze zijn op zoek naar een fles waarin er een deel zit van de schat. Wanneer ze deze fles vinden (die bevind zich hopelijk in het bezit van een persoon, vb uitbater souvenierwinkel) vervolgen ze het spoor. Wanneer ze het lunchteken tegenkomen stoppen ze verplicht een half uur om te lunchen. Zo gaan ze door tot fles 5, waarin de tip zit waar ze hun kamp moeten bouwen (vb aan de blauwe rugzak op het strand) en waarin ook de uitleg van het verdere spel zit.

Vanaf nu moeten ze met het materiaal uit de flessen en zaken die ze vinden op het strand (oa schelpen) zaken maken die ze kunnen verkopen of ruilen op de dijk, om zo de grootst mogelijke schat te verzamelen. We blazen af om 2.30 en dan is de winnaar bekend. Het terrein waarop de welpen mogen lopen tijdens het laatste deel van het spel is beperkt tot een deel van het strand en de dijk (te precisiëren ter plekke).

Na 2.30 is het vrij spel/strandspelen afhankelijk van het weer.

Benodigdheden:

  • Krijtje
  • Armbandengrief (naald, wol, macaroni, kralen en prullen, mais, …-
  • Briefje met spoorzoeken
  • 2 Ballen
  • Kaart
  • Touw
  • Flessen
  • Briefje met plaats laatste fles