Nachtwacht

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Kolibrie
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk punten (sectoren) op te zoeken zonder te zien of gepakt te worden. Het beste spelresultaat van dit spel is bij nacht maar kan gerust ook op een namiddag gespeeld worden.

Dit spel wordt per koppel gespeeld en liefst op een duidelijk terrein of domein. Alle deelnemers krijgen 1 kaart van het terrein/domein met daarop 10 of meer punten aangekruist die ze moeten opzoeken. Op deze plaatsen hangen er infobladen met een welbepaalde code erop. Bij het vinden van zo een punt schrijft men de code van dit punt op.

Voor het vertrek krijgen de koppels 2 x 5 levens per persoon mee. Dit zijn A4 papieren met een letter erop van het alfabet. Elke persoon van het koppel steekt een A4 papier in een plastiekmapje dat is vastgespeld op de rug en hetzelfde op de buik. Dit is hun eigen leven. De nachtwacht (de leiding) kan deze levens ontnemen door de letter juist te raden. De nachtwacht mag per persoon maar 1 keer raden. Indien het fout is krijgt deze persoon een vrijgeleide van minimum 5 minuten. Dit wel enkel door de nachtwacht die getracht heeft om de letter te raden.

Dit spel wordt op tijd gespeeld. Per juiste code krijgt men 15 minuten bonustijd en de overgebleven levens zijn elk nog eens 15 minuten bonustijd waard, per niet gevonden code krijgt men 30 minuten straftijd. Het koppel dat het minst tijd nodig had om alle codes te vinden zijn de winnaars. Is er geen koppel met al de gevonden punten dan kijkt men eerst naar de meest gevonden punten en dan pas naar de tijd om de winnaars te vinden.

Benodigdheden:Plastiekenmapjes, veiligheidsspelden, A4 papieren met letters, uurwerk, pen en papier, kaartjes met code