Ontvoermensspel

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Moeflon
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
Aangezien aliëns de mensen altijd ontvoeren en de mensen dit stilaan door hebben, hebben de mensen nu eens een paar aliëns ontvoerd. De kinderen(aliëns) die ontvoerd worden, halen we ’s nachts uit hun bed en leggen we ergens anders te slapen. (ander lokaal of bij ons, we zien wel) ’s Ochtends wordt er een brief gevonden waarin staat dat de mensen van 'locatie' welp1, welp2, welp3 en welp4 ontvoerd hebben en dat de welpen opdrachten moeten doen om de weg naar hun mede-welpen te vinden. Deze tekst is in een onleesbaar lettertype geschreven en de code om het te kunnen vertalen zit er bij. Dit is dus eigenlijk al een eerste opdracht voor de welpen. Bij de brief zit ook een filmpje waarop de ontvoerde welpen angstig om hulp vragen. Eens de brief vertaald is kunnen ze vertrekken. Onderweg moeten ze opdrachten uitvoeren, per opdracht zijn er twee mogelijke straten. Als ze de opdracht juist hebben uitgevoerd krijgen ze van de leiding de juiste straat. Zo niet, dan krijgen ze de foute. Maar er is een controle, bv. Bij huisnummer 64 is er een groene deur, als ze zien dat dit niet zo is, dan weten ze dat ze fout zitten en moeten terug keren.

De opdrachten zijn: 1. Maak fruitsla met minimum vier verschillende soorten fruit. Ze mogen bijvoorbeeld beginnen met een koek en dan zo ruiltocht doen tot ze voldoende fruit hebben. De leiding is jury.

2. Spel met allemaal cijfers op de grond geschreven in een kring. Elk cijfer moet aangeraakt worden door een welp, op het juiste moment. Er mogen geen twee cijfers tegelijk aangeraakt worden en er mag telkens maar 1 voet of hand tegelijk in de kring staan. Alle getallen worden dan afgeroepen en één voor één ‘ingedrukt’. Ze doen dit op een bepaalde tijd en ze krijgen een aantal kansen.

3. Alfabetisch rangschikken zonder te praten op voornaam.

4. Zoek het paasei dat ergens langs bepaalde straat verstopt ligt.

5. Raadsels: - Raadsel met de vier ventjes die op een berg staan, er zijn twee kleuren van pet en ze moeten raden welke kleur hun eigen pet heeft. Wie weet het? (zie tekening) oplossing: de 2e, aangezien de derde niet roept, weet de 2e dat hij een ander kleur petje heeft dan de eerste. - Je hebt een bidon van 5liter en een bidon van 3liter, hoe krijg je exact 4liter? Oplossing: je vult de bidon van 5liter, die giet je in die van 3 liter. Giet de drie liter uit.(nu zit er nog twee liter in die van vijf liter) Giet die twee liter in de bidon van 3 liter en vul nu nog eens de bidon van vijf liter. Giet nu de bidon van drie liter vol, er kan maar 1 liter meer bij wat wil zeggen dat er nog vier liter in de bidon van 5 liter zit. - G 1G 111G 311G 13211G Oplossing: lees de boel luidop één g, één 1 en één g - Een huis heeft 4 muren met telkens een raam in. Als je door eender welk raam kijkt, zal je altijd richting het noorden kijken. Hoe kan dit? Oplossing: staat pal op zuidpool

De ontvoerde welpen moeten ook opdrachten uitvoeren zodat de tocht voor de grote groep welpen aangenamer wordt. Want de grote groep welpen moet dingen mee dragen, maar als de ontvoerden de opdrachten goed uitvoeren, dan mogen ze dingen achterlaten. Ze kunnen er ook voor zorgen dat de groep een shortcut kan nemen, dit is niet waar, maar we zeggen van wel. Opdrachten: - dezelfde raadsels - breng tien verschillende dieren mee - Ze krijgen kranten, ze moeten de feiten in de juiste volgorde zetten. - … Het is de bedoeling dat de welpen dan aankomen aan de donkvijver en dat we dan daar blijven om een picknick te houden.

Benodigdheden:Briefcode Krijt Paasei

Picknick


Geschikt voor: Welpen,
Soort activiteit: voor in het bos, voor in de stad,