Op wereldreis

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: S.Egel
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Verhaal:

We vertrekken over enkele ogenblikken op wereldreis met het vliegtuig. We staan klaar op de luchthaven om 4 verschillende landen te gaan verkennen, maar er is één probleem. Er liggen kapers op de loer. Die kapers willen verhinderen dat we op reis gaan en kennis op doen. Wij moeten dan ook zoveel mogelijk van het land verkennen opdat de kaper het zouden opgeven.

Spel:

De kinderen gaan per groep naar verschillende posten(= de landen). Bij het begin van de reis krijgen ze een enveloppe met een kaart waarop het traject staat dat ze moeten volgen. Maar wanneer ze van het ene naar het andere land gaan kunnen ze getikt worden door de kapers. Wanneer dat gebeurt moeten ze een kleine opdracht doen tegen de kaper.

Eenmaal ze veilig in het land zijn aangekomen moeten ze de lokale bevolking helpen met een probleem. Naar gelang hoe goed ze het doen kunnen ze vlagjes verdienen (1, 2 of 3 vlagjes). Welke groep op het einde het meest vlagjes verdiend heeft, wint het spel.

Landen:


• Brazilië:

De jaarlijkse carnavalstoet van Rio zit met een inspiratieprobleem. Ze hebben de hulp van de welpen nodig om een nieuwe stoet in elkaar te steken. De kinderen moeten in de verkleedkoffer duiken en een stoet in elkaar te steken.

Hoge inzet en enthousiasme = 3 vlagjes

Matige inzet en enthousiasme = 2 vlagjes

Weinig inzet en enthousiasme = 1 vlagje


• Kenia:

De plaatselijke bevolking wordt geteisterd door een watertekort. De kinderen moeten met een lepel in de mond water overbrengen van de rivier naar het dorp.

Het water in de fles komt tot de eerste streep = 1 vlagje

Het water in de fles komt tot de tweede streep = 2 vlagjes

Het water in de fles komt tot de derde streep = 3 vlagjes


• Verenigde Staten:

De Mcdonalds heeft concurrentie van de Burger King. Het personeel van de Burger King heeft het geheim recept van de BigMac omgezet in een code, die ze niet kunnen ontcijferen. De kinderen moeten helpen om de rebus oplossen om de ingrediënten te weten te komen (brood + saus + ui + kaas + sla + vlees + brood).

Bij het oplossen van de rebus krijgen ze 3 vlagjes.


• Australië:

De kangoeroe’s van de boer zijn ontsnapt. Hij heeft de hulp van de kinderen nodig om ze terug te krijgen.

Benodigdheden:12 vlagjes van elk land

Water + fles (met streepjes) + lepels

rebus

Verkleedkledij die kinderen mogen gebruiken