Opgepast moeras!

Uit FOSwiki


Oxo.png
Opgepast moeras!

Auteur: Schiettecatte Pieter
Tak(ken): Bevers-Zeehonden
Type: klein spel

Spel:
De kinderen belanden op één of andere manier in een groot, dicht oerwoud, waar ze bijna niet door kunnen. Ze moeten kruipen en klimmen, ... Dan komen ze bij een moeras, waar ze over moeten. Het probleem is echter dat ieder kind slechts één plank heeft. Hoe moeten ze er nu over geraken? (het moeras staat afgetekend op de grond) De kinderen moeten zelf een oplossing zoeken.

Mogelijkheden:

  • Per twee, dan heeft men twee planken, moeten ze telkens samen op een plank gaan staan om zo de tweede plank te verleggen en daarop te kunnen stappen.
  • Ze werken allemaal samen. Eén kind vertrekt. Stapt op z’n plank. Een tweede kind stapt erbij en legt z’n plank vooruit. Nu kan het eerste kind verder stappen. Dan volgt het derde kind met zijn plank. Deze wordt doorgegeven tot bij het eerste kind dat dan weer een stapje verder kan, enz., tot iedereen over is.
  • Een kind neemt alle planken onder de arm en gaat over door telkens een plank bij te leggen. De anderen hebben dan maar juist over het bruggetje te stappen dat zo is ontstaan.


Materiaal: stukken karton of dikke vellen papier