Overleg:FOS Open Scouting & taal!

Uit FOSwiki

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Wij zijn van de scouts meneer? Jazeker, en daar zijn we fier op!

Door de nadruk te leggen op FOS (Open Scouting), wek je opnieuw de indruk dat de leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen de 'echte' scouts zijn, en Fossers 'nepscouts'... En daar willen we toch net vanaf, nietwaar? Het alleenrecht van het gebruik van het woord 'scouts' ligt niet bij Scouts en Gidsen Vlaanderen, we moeten hen dat ook niet geven.

Dat mensen bij 'scouts' vooral denken aan de broeders in beige hemden, daar gaat het vernoemen van 'FOS nog-iets-dat-ik weer-ben-vergeten' weinig aan verhelpen. Men moet vooral onthouden dat die jongens in meisjes keurig in blauwe uniformen gestoken ook scouts en gidsen zijn. Of ze dan uiteindelijk lid zullen worden, zal meer afhangen van de plaatselijke realiteit — of er een eenheid is, of die niet zit to blowen op de speelplaats van de school... — dan van de naam.

Natuurlijk vind ik ook dat we waar mogelijk de volledige naam moeten gebruiken — al was die, als het aan mij had gelegen, beperkt tot "Open Scouting", maar soit — en zeker in publicaties voor de buitenwereld.

Belangrijker dan alle concurrentietoestanden vind ik dat we naar buiten moeten komen als leden van de wereldbeweging 'Scouting'. 'Scouting' staat voor iets dat de Belgische verzuiling overstijgt. Daarom is het belangrijk om met alle scouts aan hetzelfde zeel te trekken! :-)

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Misschien ook naamgeving takken consequent doorvoeren op de FOSwiki, te beginnen met het menu links?

Ik was al begonnen met het hernoemen van enkele pagina's, maar misschien kan dit eenvoudiger gedaan woorden door een admin?

WikiSysop (500e Nationale structuren) zei:

Jammer genoeg is er nog niet zo'n optie ingebouwd (om collectief woorden te veranderen)... het zal manueel moeten gebeuren vrees ik

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Ik heb het niet over woorden in teksten, maar over het hernoemen van de pagina's zelf.

Om gewoon woorden in een tekst te veranderen gebruiken ze op scoutpedia bots. (Dat zijn wellicht ook niet de titels)

Ik stootte op de woordenlijst van Scouting Nederland, die hebben hun huiswerk wel érg uitgebreid gemaakt.

Klipdas (200e De Vleermuis) 12 nov 2009 21:48 (CET)

202.6.233.10 zei:

Thanks guys, I just about lost it looikng for this.

86.54.117.169 zei:

{{{4}}}

86.101.181.113 zei:

{{{4}}}

86.28.210.250 zei:

{{{4}}}

193.4.57.122 zei:

{{{4}}}