Overleg gebruiker:Klipdas (200e De Vleermuis)

Uit FOSwiki

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Bedankt voor de aanpassing Klipdas!

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Ik was op de eenheidspagina van De Faunaten begonnen met het sjabloon, maar toen ik het eenheidslogo en de das erbij wilde krijgen, begon het wat door elkaar te lopen. Daarom heb ik de code van de sjablonen rechtstreeks naar da pagina gekopiëerd, zodat ik iets flexibeler kon werken, en de afbeeldingen op de plaats kon zetten die ik wilde. Net toen ik dacht dat het allemaal in orde was, zag ik op een andere computer - met een ander schermformaat - dat er niks meer van klopte. De positionering van alle elementen was namelijk relatief, en bij een groter of kleiner scherm, schuift dan alles plots op. Daarom heb ik dan nog eens alle relatieve positioneringen vervangen door absolute.

Het is nog niet 100% in orde - zo zou de bovenkant eigenlijk wel relatief moeten zijn - maar het ziet er toch al proper uit. :-)

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Zomaar het logo van de vleermuis erop zetten ... das durven ;)

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

De zwarte titel waarschijnlijk? In Internet Exploder? Ik zal er nog eens naar kijken in verschillende browsers...

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Ik zie al wat het probleem is met die zwarte titel: ik heb het blauwe tekstkader ("Op deze website…") verborgen, en dan schuift de titel omhoog en staat deze niet meer achter het logo. Het probleem met die blauwe balk kan ik niet direct reproduceren. Eigenlijk word deze omlaag gehouden door een aantal maal
in de tekst – niet zoals het hoort, ik weet het – dus als je regels minder hoog worden weergegeven kan dit omhoog schuiven. Nu ik tekst heb toegevoegd aan de pagina, begint deze bij jou ook achter een kader zeker? Ik zal me nog eens verdiepen in die positioneringsproblemen, zodat ik een alternatief heb voor die
's.

Dat IE er een zooitje van maakt, had ik eigenlijk wel verwacht, die houdt zich totaal niet aan de geldende regel. Die browser zou eigenlijk verboden moeten worden…

Mustang (209e De Vrijbuiters) zei:

Bedankt voor de hulp. Die wiki's zijn wennen in het begin doch doe ik mijn best. Er zal waarschijnlijk wel nog hulp nodig zijn op onze eenheidspagina ;-)

Mvg,

Mustang.

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Ja, ik heb er gisteravond het een en ander aan veranderd, en het zou nu inderdaad in orde moeten zijn. De truuk is dus dat je de kaders relatief moet plaatsen, zodat deze meeschuiven met het deel van de pagina waarin ze zich bevinden, en alles in de kaders absoluut, zodat dit niet verspringt bij verschillende paginaformaten. Weer het een en ander bijgeleerd over positionering! :-)

(interessant leesvoer hierover: http://www.positioniseverything.net)

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

'Persoonlijke progressie' is veel ruimer dan enkel technieken, hoor, en inderdaad een onderdeel dat bij FOS Open Scouting altijd al onderontwikkeld is geweest. Behalve 'scoutcraft' - of Technieken zoals wij dat noemen, gaat het ook om het ontwikkelen van engagement (in dezen op te vatten als 'dienstbetoon'), leiderschap en het ontwikkelen van eigen (niet per se scoutsgerelateerde) interesses.

Dat het een 'Hollands' begrip zou zij hoor ik voor het eerst, in het Engels en andere talen wordt het ook gebruikt om de door mij vermelde inhoud aan te duiden.

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Als ik alles bekijk wat in het zakboekje teervoet staat en in de interessebadges: heb ik het dan over 'technieken' of over Progressie?

In het zakboekje Teervoet bestaan de hoofdstukken “Zeg het eens anders”, “De schone natuur”, “Wat zie je?”, “Waar zijn we?”, “Fit en gezond”, “Op tocht en op kamp”, “Bouw eens iets”, “Etenstijd!” grotendeels uit technieken (scoutcraft). De andere hoofdstukken bestaan uit aanvullende informatie die eventueel wel kunnen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de scout of gids (belofte, expressie…). In die zin vallen ze wel onder ‘progressie’, maar niet onder ‘technieken’.

Voor de badgewerking is het ook verdeeld: sommige badges zijn duidelijk puur technieken/scoutcraft, andere badges hebben niet direct iets met scouting te maken, op het eerste zicht. Maar dat is nu net het mooie aan scouting: het kan overal in zitten. Sommigen vinden dat badges enkel over scoutstechnieken zouden moeten gaan, maar dit vind ik een nogal beperkte kijk op de zaak die afbreuk doet aan de doelen van scouting.

Maar badge- en klassewerking zijn zeker een belangrijk element – en binnen Open Scouting een van de weinige uitgewerkte en tastbare verschijningen – van progressie. Al wordt de nadruk soms iets te veel op technieken gelegd.

Leesvoer hierover: Handbook for Leaders of the Scout Section, vooral hoofdstuk 9. Kijk maar eens in "The Progress Stages" hoe klein het deel over technieken is (je vindt het terug onder "Creativity"), en hoeveel andere elementen er nog zijn. Open Scouting is misschien iets traditioneler en op technieken gericht dan scouting in de rest van de wereld, maar dit mag er niet toe leiden dat de rest minder belangrijk wordt en Open Scouting vervalt tot een archaïsche buitensportcursus… :-)

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Ik heb graag een lege overlegpagina die al is aangemaakt, omdat het anders veel te vaak gebeurt dat de persoon die het eerste commentaar schrijft, dit gewoon als inhoud van de pagina plaatst, niet doorhebbende dat ook een overlegpagina eerst aangemaakt moet worden.

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Steek niet te veel tijd in die techniekenpagina's, toch wat betreft JVG's/Aspiranten en ouder: daar zijn we (JaHoe!? - Werkgroep Technieken) offline mee bezig, en het schiet nu goed op! :-) Het teervoetboekje dat in de FOSwiki staat, is in die vorm dan ook van de baan (en mag zeker uit de etalage).

Schrandere Stormvogel (140e Roodbaard) zei:

bedankt voor de aanpassing, Klipdas :-)

Schrandere Stormvogel (140e Roodbaard) zei:

Scoutnet België, onze hosting, is in 't algemeen offline - dus een heleboel scoutsites zoals de onze ook...

't ligt dus niet aan jou :-)

Femke (500e Nationale structuren) zei:

Hey Klipdas,

Ik ben nog niet helemaal thuis in het gebruik van die categorieën. Ik wou vooral bekomen dat je in één oogopslag ziet waar er meer info over hetzelfde thema te vinden is. Met die categorieën vind ik dat niet zo heel zichtbaar. Maar misschien dat we dat wel gewoon zichtbaarder kunnen maken?

Femke

Volhardende Guanaco (209e De Vrijbuiters) zei:

Voor eerlijk te zijn heb ik nog geen enkele van die spelen gespeeld. Ik loop voort moment stage op FOS, enja, één van m taken

Maar ik mag zelf ook artikels aanpassen dusja, doe ik dat maar

Femke (500e Nationale structuren) zei:

Ah, dat was die vreemde foutmelding. File op de wiki, da's nieuw :). Ik ben inderdaad net bezig met de etalage wat aan te passen. Die tweede keer wet en belofte wordt sebietjes vervangen door Thinking Day.

10.10.8.2 zei:

{{{4}}}

10.10.8.2 zei:

{{{4}}}

91.121.146.117 zei:

{{{4}}}

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Dus gij vindt dat normaal ... zo'n beetje censureren?

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

tzal wel zijn

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Nauwelijks beter maar kom ... heb je de nieuwe skin al als jouw skin ingesteld? Zoja: opmerkingen mag je gerust doorgeven!

Als je andere feedback hebt voor verbetering, of ideeën hebt voor wiki verder aan te zwengelen: die zijn zeer welkom!

Femke (500e Nationale structuren) zei:

Ik wil die pagina nu ook nog binnentrekken op de site, maar dat wordt een beetje zoeken.

Femke (500e Nationale structuren) zei:

Eerst even bekomen van deze inspanning en dan kunnen we beginnen denken over aanvullingen :)

194.78.14.41 zei:

Ja hoor. Ik ben nieuw-eenheidsleiding sinds dit jaar, samen met Dolfijn en Tapir. Vorig jaar hielp ik al wat, maar sinds dit jaar draag ik ook de titel (en de verantwoordelijkheden)

Seriema (33e De Navajo) zei:

194.78.14.41 is mijn bericht, ik vergat even aan te melden...

Seriema (33e De Navajo) zei:

Op http://www.33efos.be is dit inderdaad nog niet aangepast.

Op de FOSwiki is dit wel reeds in orde. (Heb ik zelf aangepast)

Seriema (33e De Navajo) zei:

Geen enkel probleem. Als er nog vragen zijn, laat gerust iets weten!

(mijn emailadres staat bijna overal)