Overleg gebruiker:Steppelemming (200e De Vleermuis)

Uit FOSwiki

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Komaan allen! Overleg met mij!

10.10.8.2 zei:

Pieter, ik zal dat morgen eens bekijken en wat mensen voor zoeken eventueel. De kans dat dit voor saamdagen gebeurd is niet zo groot. Maar ik zal het op het asap lijstje zetten... :)

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Bedankt voor het compliment. Er stond nog niets bij JV/JG's-Aspiranten in de etalage, dus ik heb de vrijheid genomen daar voorlopig het Zakboekje Teervoet te zetten, zodat iedereen die het aanbelangt, het gemakkelijk kan vinden. Ik neem echter aan dat het niet de bedoeling is dat iedereen zijn eigen pagina's daar zomaar in de kijker zet? Dat die pagina uiteindelijk enkel door beheerders wordt aangepast?

Arend

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Bij gebrek aan vergaderingen/debatten over wiki concepten gaan we nu nog uit van mijn visie. Vanaf het moment dat er openlijk met genoeg mensen over kan gediscussieerd worden (bij voorkeur via de wiki zelf) wordt de "wiki-strategie" vervangen door de algemene consensus. Ik hoop dat je (nu al) met mij in discussie wilt treden over enkele van deze strategiepunten.

Een van de strategieën die nu toegepast worden is zo veel mogelijk aanpasbaar te maken door iedereen (maw enkel als het echt echt echt moét de pagina te sluiten, bv fundamenten).

Ik denk dat we het idee van "fos als instantie die alles het beste weet en over alles officieel standpunt heeft" moeten loslaten. FOS Open Scouting is volgens mij (maar) een van de spelers uit het complexe scoutingsysteem: de leiding, de eenheden, de ouders, FOS nationaal, ...

In die logica zie ik niet in de hoofdpagina niét toegankelijk te maken voor de "gewone" gebruiker. Hij zal maar een typfout te verbeteren hebben of een interessanter artikel hebben voor de etalage (beide gevallen zijn nu al voorgevallen, met maar een 5 tal actieve gebruikers op de wiki!). En wie zijn wij om te bepalen wie toegang krijgt tot wat?

In ieder geval wil ik het proberen. Als het echt echt echt niet lukt kan er nog altijd slotje op, maar als we het nu al op slot doen zullen we het nooit weten!

Wat denk jij hiervan?

ps: dit is een ingewikkelde en lange discussie, maar ik zou er graag nu al mee beginnen ...

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

Voorlopig ben ik het eens met wat je hier stelt. kZal 't u zeker laten weten moest dat veranderen, maar dat weet ge wel denk ik.

Wel een vraagske. Bovenaan de wiki staat:


Op deze website vind je als leiding of vrijwilliger van FOS Open Scouting alle informatie die je kan helpen met je werking. Spelen, technieken, verhalen, liedjes, artikels, cursusmateriaal, tekeningen, eenheden, evenementen, de fundamenten, veiligheidsrichtlijnen, tips, ...

in totaal reeds 843 pagina's


Is dat puur wat de website doet: het ondersteunen van de huidige werking? Of is er ook plaats voorzien voor bijvoorbeeld geschiedenis van FOS Open Scouting en voorbije voorvallen/evenementen. Ik besef er zowel pro's als contra's zijn om zulks erop te smijten (eenvoudigheid in de ondersteuning van de werking versus volledigheid,...).

Even een voorbeeldje om de gedachten te vestigen: Ik ben leider in een scoutsgroep en herinner mij de provinciale speldagen. Nu neemt mijn eenheid hieraan al lang niet meer deel. Zou dit komen omdat mijn voorgangers zich afgezonderd hebben of omdat de speldagen hebben opgehouden te bestaan? -> ik typ hiervoor 'provinciaal' of 'provinciale' of 'nawelda' in de linkerzoekbalk in. Hoe het ook zij, veel verder dan enkele stukjes over seniors die helpen op dergelijke evenementen kom ik niet. Ik vind ook niet echt info over provinciale ploegen, al komt het begrip wel op de wiki voor.

Ik weet dat de kans dat iemand dergelijke zoektocht maakt minimaal is, maar zijn mss nog zulke zaken.


Nu vraag ik mij af:

  • Ofwel bestaan de provinciale ploegen nog, dus er is/komt info ivm provinciale werking.
  • ofwel is de provinciale invulling verdwenen en is de tekst van de seniors dus verouderd
->enkel huidige werking wordt ondersteund, dus we verwijderen elke verwijzing naar provinciale ploegen
->ook dingen die passé zijn worden hier verzameld, dus er is/komt info ivm provinciale werking.


Voor 't zelfde geld heb ik het een en ander zwaar over het hoofd gezien, maar dat zie ik dan wel.

Groet,

Klipdas.

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

Oh ja, moest er geschiedenis van Scouting bijmoeten (voorlopig ga ik er vanuit van niet). Waar is er dan een plaatsje om dit onder te brengen? Het is denk ik niet raadzaam om dit een prominente plaats te bedelen op de voorpagina, gezien het doelpubliek. Mensen zullen veelal concrete dingen willen over het nu, niet over zaken van 40 jaar geleden. zoals het kadertje bovenaan de website duidelijk aangeeft.

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

In ieder geval: we gaan voor volledigheid hé!

MAAR niet alles moet direct doorgelinkt zijn vanop een van de hoofdpagina's ... je kan misschien een pagina maken FOS Open Scouting en daar doorlinken naar geschiedenis ofzo ... wees creatief zou ik zo zeggen ;)

Keep up the good work!

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

Moet ik toestemming vragen aan Okapi? kZal mss alvast een bronvermelding bijschrijven.

Femke (500e Nationale structuren) zei:

Ik heb het liedjesboek vermeld op de hoofdpagina. Maar kan er iemand de kampvuurfoto in een mooie button-vorm krijgen, want nu valt hij nogal uit de toon.

Ik heb vandaag ook al de tekstjes uit de 'Takken van Open Scouting' toegevoegd en een link gemaakt vanaf de fundamenten en vanaf Typisch scouts bij de takken. Bekijk eens of je die structuur zo goed vindt ... Ik denk dat er nog een link zou moeten komen telkens van een pagina (vb. Engagement bij Welpen) naar De Fundamenten. Wat denk je?

10.10.8.2 zei:

Hey,

Bedankt om mijn wijziging te corrigeren.

Ik vind dit echt een super initiatief!

Marter (2e De Westhinder) zei:

yup,

Ik heb nog enkele filmpjes staan over sjorringen en knopen.

Hoe moet ik deze uploaden met extensie .wmv

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Vanaf ik nog eens op kantoor langsga zal ik de server zodanig aanpassen dat hij ook .mwv bestanden toelaat. Maar misschien is het nog handiger als je het gewoon op youtube zet en dan hier een "inbedded link" zet.

Femke (500e Nationale structuren) zei:

Hey Pieter,

Dat is inderdaad dringend tijd. Hebben hier ondertussen al een aantal ideetjes. Vind jij dat de etalage enkel gebruikt mag worden voor teksten die klaar zijn? of kunnen we hier ook dingen uit de werkhoek in de kijker zetten?

Femke (500e Nationale structuren) zei:

Hey Pieter,

Ik ben momenteel mensen aan het zoeken die de genomineerde artikels willen nalezen. Ik heb al een aantal reacties, maar nog niet voldoende.

Is er een manier hoe ik kan zien wie artikels genomineerd heeft? Dan kan ik die persoon laten weten waarom het artikel in kwestie wel of niet genomineerd werd. Of is er een andere manier om de reden van wel- of niet-labeling te kunnen meegeven?

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

Hey

Ik ben me opnieuw aan het inlezen in het onderdeel technieken etc. Ben nu een beetje de bestaande techniekenpagina's aan het op lijsten, kwestie van zicht te hebben wat reeds op de wiki staat. Ben alvast een beetje aan het wijfelen wat de beste structuur zou zijn. Sowieso best de technieken-werking apart van de techniekenkennis(concrete uitleg over hoe je bvb. precies een vuur maakt) houden. Momenteel lijkt het hele technieken-gedoe uitgesplitst per tak. Er zullen toch ook wel veel gemeenschappelijke elementen zijn.

Is het mogelijk om automatische een stuk van één artikel in een ander weer te geven? Zoals bvb. nu met Technieken Welpen in Technieken.

Ik zie u wss overmorgen op Afsluiter.

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

'geschiedenisvervalsing' dan, zo beter?

81.165.244.58 zei:

ik ha dat dat spel eens doen met me welpjes groetjes jason

81.165.244.58 zei:

ik ha dat dat spel eens doen met me welpjes groetjes jason