Overleg gebruiker:WikiSysop (500e Nationale structuren)

Uit FOSwiki

(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:WikiSysop)

Voor al uw vragen in verband met

  • De werking van de FOSwiki
  • Het veranderen van de bijnaam(totemnaam) of eenheid
  • Het sluiten of heropenen van pagina's
  • Het hernoemen van pagina'sLama (156e De Havik) zei:

Hallo! Het ziet er al goed gevuld uit, nu nog de boel ordenen!

WikiSysop (500e Nationale structuren) zei:

Hey Lama!

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Voor Saamdagen zet ik zeker alles online wat ik heb, op dit moment concentreer ik me vooral op het afwerken van de inhoud. De hoofdstukken die 'af' zijn, staan wel al in pdf op intranet (Werkgroep Technieken).

Maki (500e Nationale structuren) zei:

welke vreemde mogendheid spreekt er via deze weg met mij... kwestie dat ik weet tegen wie ik spreek...

Maki (500e Nationale structuren) zei:

cool... :)

Maki (500e Nationale structuren) zei:

als we maar kunnen helpen om jullie naam wat bekendheid te geven :)

10.10.8.2 zei:

twas nog maar experimenteel hoor, want het is nogal een saaie tekst om daar zo te staan. Maar we moeten het inderdaad eens bekijken, vooral in functie van de nieuwe fossite denk ik dan ook, want als er teveel informatie overal staat is er redelijk veel kans op fouten, en dat mag ook de bedoeling niet zijn denk ik..

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Eerst afwerken, dan converteren... Tegen Saamdagen converteer ik alles wat af is - hopelijk alles - naar Wiki.

BTW Verschijnen als'controversieel' aangemerkte artikels ook in een speciale lijst of worden die gesignaleerd aan de Sysop?

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Betreffende het onderdeel "Eenheden": Ik heb een e-mailadres ingevuld, maar dit is zichtbaar noch klikbaar. Een bug? Bij De Faunaten heb ik het eenheidslogo en de das toegevoegd. Misschien een idee om dit in het formulier te voorzien zodat dit vanzelf goed geplaatst wordt?

Om de das te maken heb ik overigens gebruik gemaakt van http://www.scoutbase.org.uk/library/clipart/progs/

WikiSysop (500e Nationale structuren) zei:

Ivm emailadres: dit is idd bug, heeft te maken dat links standaard blauw afbeeld worden, net zoals de achtergrond van dat formulier dus ... ik kijk of ik dit nog kan oplossen

Ivm logo en das: ik was begonnen aan standaardformulieren voor eenheden maar achteraf vind ik het leuker om elke eenheid de vrijheid te geven de eigen pagina in te richten naar wens...in ieder geval staat het niet hoog op de to-do lijst om de eenheidstemplates uit te breiden, sorry daarvoor. Tenzij je natuurlijk voldoende argumenten hebt?

Bedankt voor de links van de das, misschien zet je dit best op de overlegpagina van de Faunaten?

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Nee hoor, is niet nodig als het geen probleem is dat we zelf aan die pagina prutsen.

Vreemd van die bug, want de URL van de eenheidswebsite is wel zonder problemen zichtbaar.

10.10.8.2 zei:

Hey Pieter,

Dat ziet er ok uit ...

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

paginanamen etc.

Hey

Zijn er richtlijnen over paginanamen? Ik zit te kijken op de techniekenpagina's: Het valt op dat er pagina's zijn met de titel 'Technieken Tak' en pagina's met de naam 'Technieken bij Tak'. Bij Bevers, jvg's en seniors bestaan ze beide.

Nu heb je wss ook nog ergens een pagina over de technieken die leiding kan toepassen op hun kindjes (psychologische technieken, groepspsychologie,...)

Soit: lichte verwarring.

Ik ga alvast alles dat over Technieken (in de zin van Progressie etc) gaat in dezelfde vorm zetten

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

Hola,

dr is precies toch een logica.

En kennelijk is Progressie een Hollands begrip. Progressie dan binnen Fos gewoon 'Technieken'.

Foutje van mijnentwege

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

'Persoonlijke progressie' is veel ruimer dan enkel technieken, hoor, en inderdaad een onderdeel dat bij FOS Open Scouting altijd al onderontwikkeld is geweest. Behalve 'scoutcraft' - of Technieken zoals wij dat noemen, gaat het ook om het ontwikkelen van engagement (in dezen op te vatten als 'dienstbetoon'), leiderschap en het ontwikkelen van eigen (niet per se scoutsgerelateerde) interesses.

Dat het een 'Hollands' begrip zou zij hoor ik voor het eerst, in het Engels en andere talen wordt het ook gebruikt om de door mij vermelde inhoud aan te duiden.

Marter (2e De Westhinder) zei:

Hoi,

Is het mogelijk om een pagina te maken voor de Vloot ergens in het zij menu?

Egel (geen lid van FOS Open Scouting) zei:

Welkom FOSwiki,

Welkom, namens Scoutpedia de Nederlandstalige Scoutwiki, leuk dat FOS ook een wiki over Scouting is begonnen. Als jullie advies, hulp of op een andere wijze samenwerking, met Scoutpedia of het Scoutwiki Network, willen, neem gerust contact met ons op.

Egel (geen lid van FOS Open Scouting) zei:

Hoi,

Onder welke voorwaarden is overname van materiaal van FOSwiki mogelijk op andere sites bijvoorbeeld Scoutpedia? Dat kan ik namelijk nergens vinden. Als FOSwiki iets wil overnemen van Scoutpedia dan kan dat indien FOSwiki een gelijksoortige licentie hanteert. Het meeste materiaal op Scoutpedia is beschikbaar onder Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk delen.

p.s. zag trouwens dat iemand heel enthousiast artikelen letterlijk inclusief de afbeeldingen van www.hiking-site.nl heeft over genomen zonder bronvermelding. (en waarschijnlijk zonder toestemming) Daar kun je problemen mee krijgen.

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Ik vroeg me al af waar Marter zo ijverig aan het kopiëren was! :-)

Een duidelijk copyrightbeleid is inderdaad aan de orde.

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

Die pagina's over schoenen e.d. waarschijnlijk?

Ik denk ook dat het nodig is om een duidelijk beleid. Nu kan het wel duidelijk lijken dat alles mag doorgespeeld worden naar de eenheden, maar op de wiki is geen pagina over iets dergelijks te vinden.

(al staan hier onderaan wel twee links naar "Privacybeleid" en "Algemeen "Voorbehoud". Helaas wel nog twee lege pagina's.

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Vrijwel alles wat hij de afgelopen dagen geplaatst heeft, en de scoutgerelateerde zaken komen van http://www.scoutquest.com...

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Het menu links is niet volgens de huidige huisstijl/FOS-taal (http://wiki.fos.be/foswiki/FOS_Open_Scouting_%26_taal%21): JV/JG's moet JVG's worden, V/G's moet VG's worden. Dit geldt ook voor de namen van heel wat pagina's voor die takken. Kunnen die ook correct hernoemd worden?

Arend

Egel (geen lid van FOS Open Scouting) zei:

Waarschijnlijk is er iets niet goed ingesteld in de installatie van mediawiki van FOSWiki. De afbeeldingen worden onverkleind in de pagina's gezet, dat leid tot langere laadtijden en meer dataverkeer (hogere kosten).

Wouter

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

Hey,

  • Ik heb zonet heel wat links verwijderd, maar ik vind het een beetje vreemd. De gebruikersnaam leek een ip-adres, maar ikzelf bijv. kan helemaal niks posten als ik niet aangemeld sta?
  • Bovenaan staat er "in totaal reeds 1.467 pagina's", maar ik geloof dat alle overlegpagina's erbij zijn geteld. Dat getal is nu niet erg belangrijk. Maar als het interessant genoeg is om bovenaan heel de tijd te tonen, is het interessant genoeg om direct eerlijk te zijn ook.
  • Als dat ff kan, zou je m'n gebruikersnaam kunnen wijzigen aub? kHeb handmatig m'n gebruikerspagina gewijzigd (ik ben lid van DeVleermuis), maar dat was precies niet de goede manier.
  • dit lijkt de juiste overlegpagina van de wikiSysop. Van de ander overlegpagina maak ik een redirect
Groetjes, Klipdas

10.10.8.2 zei:

Als ik wiki.fos.be intyp in m'n adresbalk, kom ik op intranet terecht, i.p.v. hier op de FOSwiki. Vreemd? 't Is zowel met IE als FF.

Ik zal morgen op school eens checken of dat daar ook zo is.

WikiSysop (500e Nationale structuren) zei:

Dit is normaal: de wiki link is wiki.fos.be/foswiki.

Om da link te veranderen naar wiki.fos.be (wat inderdaad veel logischer zou zijn) moet het gehele intranet opnieuw geïnstalleerd worden, en da's verre toekomstmuziek ;-)

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

(10.10.8.2 was ik dus)

Moh, de verre toekomst is er;) Vandaag werkt het wel.

Klipdas (200e De Vleermuis) zei:

onderaan bij de fundament staat "de drie zijden", "de binnenkant" enz. De link naar jaarthema mag daar weg, beetje stupide als we geen jaarthema's meer gebruiken, neen?