Overtuigen

Uit FOSwiki


Oxo.png
Overtuigen

Auteur: Protu Finland
Tak(ken): VG's-Juniors, Seniors
Type: klein spel

Spel:
De groep wordt in 2 gedeeld. Aan elke groep wordt uitgelegd wat zij zullen doen.

Groep 1

De leurders: iedereen kent ze wel, die mensen van greenpeace aan het station, of in de veldstraat voor SOS Kinderdorpen. Elkeen verzint zelf een goed doel, en tracht passanten te overtuigen om jouw doel te steunen. Creativiteit is welkom! (een zelfhulpgroep voor depressieve konijnen,... Je hoeft niet per sé voorbeelden te geven, maar je mag alles verwachten)

Groep 2

De passanten: de onschuldige slachtoffers. Elkeen verzint voor zichzelf een personage, dat je zo speelt dat het niet makkelijk is om overtuigd te worden om geld te geven. Alweer: moge de personages zo uiteenlopend mogelijk zijn! Een lastig persoon om te overtuigen geld te geven: een analfabete dove, een goudvis,... Maar in plaats van voorbeelden te geven--> speel op creativiteit van de gasten.

Overtuigen

De passanten lopen willekeurig door elkaar rond. De leurders proberen die ambetanterikken toch te overtuigen hun goede doel te steunen. Dit laat je even doorgaan.

Overlopen

Samenzitten in kring. Elkeen legt kort aan de groep welk personage hij pretendeerde, of welk voor welk goed doel hij probeerde te ronselen.


Materiaal: verbeelding en inlevingsvermogen :p