Papierpropspel

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Moeflon
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
Dit spel hebben we gespeeld op een themaweekend waarop alle welpen blauwe aliëns waren.

De aliens (welpen) willen het dorp innemen, dit kunnen ze maar beetje bij beetje doen. De straten van het dorp zijn opgedeeld met per deel een (lantaarn)paal. Wij duiden vooraf aan welke palen representatief zijn dmv van witte lintjes. In totaal zijn er 15 zulke palen.

Er zijn 3 teams (Mars, Jupiter, Uranus), elk met een ander kleur lintje. Bij het startsein verspreiden ze zich en nemen zoveel mogelijk gebieden in door een lintje van hun kleur bij een wit lintje aan een paal te hangen.

Eenmaal alle gebieden zijn ingenomen, beginnen de aliens gebieden van elkaar aan te vallen. Ze kunnen een gebied innemen als ze een lintpaal kunnen raken met een papierprop. Alle papierproppen die de aanvaller gooit verliest hij aan de verdediger. De verdedigers kunnen hun gebied verdedigen door de aliens te raken met een papierprop. Als de aanvallende alien geraakt is, moet hij al zijn munitie (papierproppen) die hij bijheeft aan de verdedigende alien geven en weggaan. Als hij een paal heeft kunnen raken zonder zelf geraakt te worden, mag hij zijn gekleurde lint in de plaats van het huidige gekleurde lint hangen. Het wit blijft altijd hangen. De vorige eigenaars van het gebied moeten het gebied verlaten en mogen hun munitie meenemen. Ze mogen niet meteen weer hetzelfde gebied aanvallen.

Het team dat op het einde het grootste gebied (meeste palen) heeft, is gewonnen.

  • Mogelijke uitbreiding 1: Wij hebben dit spel gespeeld met blaaspijpjes (kleine pvc buisjes). Dit vonden onze welpen demax!
  • Mogelijke uitbreiding 2: In het begin krijgt elk een team een aantal papierproppen (20?). In de loop van het spel kunnen ze er bijverdienen in de wapenhandel in het lokaal, door (fysieke) opdrachtjes te vervullen.
  • Mogelijke uitbreiding 3: De mensen liggen ondertussen niet zomaar toe te kijken terwijl de aliens hun terrein overnemen. Er rijdt een leiding rond die aliens ontvoert en naar het lokaal brengt, waar ze een (denk)opdracht moeten doen om weer vrij te geraken.


ps: zie ook het ont-aliënspel dat we op het einde van dit weekend speelden!

Benodigdheden:

  • 15 witte lintjes
  • 45 lintjes in 3 kleuren, 15 van elke kleur
  • veel papier


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,Welpen,
Soort activiteit: voor in de stad,