Radiospel

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Moeflon
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
Toneeltje

Het is ondertussen reeds de 5e dag dat onze vrienden opeengepakt op de bus zitten en er beginnen spanningen te ontstaan. Roger heeft teveel Tripelkes Westmalle gedronken en heeft een beetje last van stinkende scheetjes. Mariette en Bernadette vinden dit niet zo aangenaam, daarbij komt nog dat het bij hun de tijd van de maand is waardoor ze niet al te gelukkig lopen. De hele reis staat de radio al op Stubru en daar willen Godfried en zijn vrienden verandering in brengen. Ze willen Topradio!

Spel

We hebben aan de ene kant de alterno’s -die naar Stubru luisteren- en aan de andere kant de marginalen -die naar Topradio luisteren-

De bedoeling is om zoveel mogelijk zendmasten in te nemen. Dvm blad-steen-schaar proberen ze fm’s te verdienen van elkaar. Van zodra ze er een aantal hebben (meer voor de zotte zendmasten), kunnen in de zendmasten binnengeraken. Indien ze geen frequentie meer hebben, moeten ze terug naar hun startplaats. De leiding houdt de hoeveelheid bij van het aantal minuten dat een bepaalde groep de zendmast in zijn bezit heeft.

Speciaal geval: om het half uur zijn de eerstvolgende 10 minuten dubbel. De winnaars kunnen eerst kiezen welk ijsje ze willen lebberen!!

Eindtoneeltje Geoffrey heeft eindelijk genoeg geld bijeen, mede dankzij de lieve bevertjes!

Benodigdheden:

  • frequenties
  • papieren met ‘Stubru’ en ‘Topradio’


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,
Soort activiteit: voor op het plein/op tocht,