Red Mowgli!

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Joyce Claeys
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Mowgli is gebrainwasht door de Scouts&Gidsen! Gelukkig heeft de FOS enkele huursoldaten ingeschakeld om de welpen te trainen om zo Mowgli terug te halen.

Deel 1: Training Er zijn 4 posten die elke een ander onderdeel trainen: Camouflage, Kennis, Kracht en Snelheid. Wie per deel het beste scoort kan kapitein worden van zijn troep. Camouflage: Camoufleer jezelf met natuurmateriaal Kennis: Speel het spel "ik ga op reis en ik neem mee" Kracht: Touwtrekken, je laat de groep touwtrekken en telkens valt er 1 helft af van de groep, dit doe je tot er 1 over blijft Snelheid: lopen over het terrein, telkens minder tijd om over te geraken, er vallen steeds meer welpen af,tot er 1 iemand over is

Deel 2: Bommen uitschakelen De S&G hebben overal op ons terrein bommen verspreid. Gelukkig hebben we een luchtfoto met hierop alle bommen. Per bom is er een opdracht die ze moeten doen om deze te ontmantelen. Om te beginnen moeten ze allemaal een bom doen met dezelfde opdracht. Daarna kunnen ze er zelf een gaan zoeken vanop de luchtfoto en ontmantelen. Wie op het eind het meest bommen ontmanteld heeft, wint dit deeltje. Wanneer een bom ontmanteld is kan er een punaise met het kleur van het nest op de luchtfoto geplaatst worden. We kunnen eventueel ook timers bij de bommen plaatsen om het spannender te maken. Opdrachten om een bom te ontmantelen: - 1 min zwijgen met de ganse groep - een vies papje eten - het lokaal poetsen - een rondje rond het terrein lopen - de wet en belofte vanbuiten kunnen opzeggen - een aantal knopen kunnen leggen - andere technieken..

Deel 3: Mowgli terug halen We moeten Mowgli nog terughalen. Dit kunnen we doen door over te lopen. Als de welpen binnen geraken mogen ze op een karton een klein stukje van Mowgli zijn beige hemd terug blauw verven. Als het weer helemaal blauw is, zit hij terug bij ons. Joepie!

Benodigdheden:- Legerpakken - 4 eigenschappen-training - Bommen (bierkaarten of tennisballen ofzo) en opdrachten voor erbij - Luchtfoto - Karton met mowgli met beige hemd - Beige hemd - Blauwe verf

- Leventjes