Red de geest

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Taris
Eenheid auteur: 155e De Feniks

Spelverloop:
Inkleding

Aladin en Aboe zijn radeloos, ze weten niet meer waar hij de geest moet gaan zoeken. Op dat moment vindt hij een perkamentrol waarop staat dat Jafar zijn lamp gestolen heeft en de geest erin heeft opgesloten. Ze moeten 2 wensen vervullen. Als ze deze kunnen vervullen krijgen ze een tip waar de lamp zich bevind. Op het einde wordt hun algemene kennis getest en zo verdienen ze de laatste tip. De eerste is dat ze hem genoeg eten schenken voor een jaar. De tweede is dat ze zoveel mogelijk speelgoed moeten verzamelen voor Jafar zodat hij zich nooit meer verveelt. De twee weten niet waar te beginnen, want zijn met z’n tweeën kunnen dat echt niet alleen. De aap komt op het idee dat de kinderen hen kunnen helpen en Aladin is enthousiast.

Spelregels

Er zijn 2 groepen, Aladin en Aboe. Zij doen beidden een spel om de wensen te vervullen. Wanneer het eerste spel gedaan is, verwisselen de groepen gewoon van plaats.

Wens 1
eten verzamelen voor Jafar,
door appelbal (~baseball)

Groep in twee splitsen. Telkens wanneer ze een rondje hebben kunnen lopen, verdienen ze een appel. Zo willen ze beidden zoveel mogelijk eten verzamelen voor Jafar. Met tennisracket. Binnenste groep moet bal (appel) proberen vangen en naar hun appelkok gooien dan moeten de rennende koks stoppen met lopen. Wanneer de appel rechtstreeks gevangen wordt, wisselen de 2 koksploegen. De binnenste ploeg kunnen ook appels verdienen door deze te vangen.

Wens 2
Jafar wil zoveel speelgoed dat hij zich nooit meer verveelt. Zo doen we het spelletje "breek in de speelgoedwinkel".
De ploegen worden weer in 2 groepen gesplitst.

De ene ploeg is even de speelgoedwinkel want zijn willen natuurlijk de beste zijn. Dan moet de ene groep zich allemaal aan elkaar haken. Dan moet de andere ploeg 1 voor 1 de kring proberen in te komen. Eenmaal gelukt neem je een stuk speelgoed en probeert dan weer uit te breken dan is het aan de volgende. Na 10 minuten is het aan de andere ploeg.

Benodigdheden:
- tennisracket
- appels

- speelgoed


Geschikt voor: Welpen,
Soort activiteit: voor op het plein/op tocht, met een thema