Ruiltocht voor moeder overste

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Elias Couvreur
Eenheid auteur: De Vleermuis

Spelverloop:

Begintoneeltje

Bernadette heeft in haar droom Maria zien verschijnen en om Maria te bedanken wil ze een kaarske gaan branden in Lourdes. Veel paters en nonnen van het jezuïetenklooster waar Bernadette in zit willen van de gelegenheid gebruik maken om mee te gaan. Het probleem is dat het klooster nogal krap bij kas zit en de tocht is duur…

fase 1

Moeder overste is wa aant freaken dat het klooster geen geld meer heeft, maar ze herinnert zich dat ze ergens een schat heeft begraven. Waar was dat nu weer? Gelukkig heeft ze allerlei tips achtergelaten zodat het geen probleem hoeft te worden om de schat terug te vinden. Hiervoor schakelt ze de hulp in van de kinderen. De meest competente groep krijgt het hoogste startkapitaal. Dit vinden ze door alle letters (VERKLEEDKOT) te verdienen en samen te leggen tot het locatiewoordje. De kinderen worden opgedeeld in 4 groepen en moeten 4 verschillende opdrachten vervullen. Bij elk vervulde opdracht krijgt elke groep een letter waarmee ze een woord moeten vormen. De eerste die het juiste woord kan vormen krijgt het beste object dat ze achteraf moeten gebruiken in hun ruiltocht om zoveel mogelijk te bekomen.

Spel 1: Geheim schrift oplossen VR Spel 2: Rebus KEK Spel 3: Kruiswoordraadsel EEL Spel 4: 9 bollenspel TOD

fase 2

De groepen gaan elk op ruiltocht om elk het meest waardevolle voorwerp te proberen bekomen

fase 3

Moeder Overste bekijkt alle voorwerpen.

Bevervariant

Dank kindertjes. Voorwerp X is het meest waardevolle voorwerp. Maar helaas, met slecht één voorwerp zullen wij nog niet in Lourdes geraken. Mar als ik al die mooie voorwerpen zie van ook de andere groepen... Met al deze voorwerpen samen zullen wij wél in Lourdes geraken.

Als dank voor de hulp krijgen alle bevers snoep van de zusters.

Welpenvariant

Analoog, maar groep met het meest waardevolle voorwerp krijgt meer snoep.

Benodigdheden: