Scoutspaint(tennis)bal!

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Vandaag kruipen we in de huid van echte special forces. Om te beginnen wordt een bepaalde speelzone afgebakend , best niet te groot zodat het vrij intens gespeeld wordt.( grote is variabel volgens het aantal deelnemers). Het spel kan zowel gespeeld worden in een 'open' bos of op een open vlakte.


Het is de bedoeling dat de JV/JG (V/G) vandaag een echte paintballarena (tennisbal-arena) maken. Elke patrouille krijgt een locatie aangeduid waar zijn basiskamp moet gebouwd worden. Ook de leiding maakt een kamp.


Hout mag vrij genomen worden uit het materiaallokaal , evenals sjortouw. Voor het bouwen krijg je ongeveer 1,5u. Daarna wordt jouw constructie gekeurd door de leiding. Hoe beter je kamp, hoe meer ‘starttennisballen’ je krijgt. (de starttennisballen zijn enkel van toepassing op het eerste spel zodat het toch eerlijk blijft.)

De leiding keurt de kampen niet alleen op de effectiviteit maar vooral op de sjorringen (technieken zijn belangrijk)!


Op het terrein worden nu nog wat extra obstakels geplaatst (gaande van omvergevallen tafels , enkele tonnen , enkele netten tussen de bomen gehangen ,… )


Paint(tennis)ball!

Nu begint het echte spel.

De basisregel is simpel : wordt je geraakt door een tennisbal ben je eraan voor deze ronde en moet je uit het spel, bij betwisting heeft de leiding (zoals altijd) gelijk!

Zoals in paintbal worden er tal van ronden gespeeld:

-Deathmatch : standaard spel , de patrouille die overleeft wint.

-Capture the flag : neem de vlag uit de andere kampen en breng hem naar je eigen kamp

-Capture the springbal : op het terrain worden er 3 springballen gelegd ( grote springballen) , het is de bedoeling dat je op de springbal gaat zitten en al springend in je eigen kamp raakt.

-Presidentenspel : Iedere patrouille duidt een ‘president’ aan, deze persoon mag niet geraakt worden , indien hij geraakt wordt is het andere team gewonnen

- Leiding VS JV/JG : spel spreekt voor zich , wie wint deze grote clash?!

- …

(Bij de verschillende games kan je de patrouilles ook eens laten strijden vanuit de anderen hun kamp)


Het leiderskamp is een variabel kamp en als leiding ‘moet’ je niet alle spellen meespelen, de leiding stuurt vooral het spel , zieje dat er een kamp hard aan het verliezen is, dan kan de leiding het verliezende team backuppen .


Inkleding : De leiding verkleed zich in echte soldaten, de JV/JG (V/G) worden via strepen op hun gezicht gemerkt.

Benodigdheden:.

- Tennisballen

- Sjorhout & Sjorpalen

- enkele tafels / tonnen / nettten /...

- 3,4 Vlaggen

- Legerkledij en wat schmink